Background Image
0 0
Mustáros, baconös sertéshús lencsével

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
Lencséhez
30 dkg Lencse
2 db Babérlevél
1 db füstölt leves kocka Gluténmentes verziónál figyeljünk erre!
Húshoz
40 dkg Sertés hús comb
hússzeletenként egy szelet Bacon
1 gerezd Fokhagyma
2 tk Mustár
1 ek Étolaj
Bors

Mustáros, baconös sertéshús lencsével

Jellemzők
  • Gluténmentes
  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

  • Lencséhez

  • Húshoz

Leírás

Megosztás

Az újév gasztronómiai szempontból a lencséről, és a malacról szól. Aki babonás, az megpróbálja egy fogásba belesűríteni ezeket a finomságokat. Most nekik szeretnék kedvezni. Persze most malac helyett sima sertéscombot használok, de aki teheti, szerezzen be malachúsit. A lencse viszont nem főzelék, hanem egyszerű főtt lencse, ami így talán egy kicsit egészségesebb. Viszont így a mustár a főzelék helyett a húsra kerül.

 

Elkészítés

1
Kész

Előkészítés

A lencsét egy tálba öntjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Egy órán át hagyjuk ázni, és ha közben felszívja a vizet, akkor öntsünk utána.

2
Kész

A húst hártyázzuk le, és vágjunk belőle 2 cm vastag szeleteket, majd ezekből vágjunk 5-6 cm átmérőjű darabokat. Nem fontos kerek darabokat, mert a bacon úgyis fog egy kis formát adni neki. A hús szeleteket megszórjuk sóval, és frissen őrölt borssal.

3
Kész

A fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a mustárt, és az olajat. Jó alaposan keverjük el, hogy teljesen homogén pácot kapjunk. Kenjük be a hús szeleteket a mustáros páccal, és tegyük félre 1 órára.

4
Kész

Elkészítés

A beáztatott lencsét szűrjük át, majd tegyük egy lábasba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyi magasságba ellepje. Sózzuk meg, és dobjunk bele 2 babérlevelet, és morzsoljuk bele a leveskockát. Főzzük puhára a lencsét. Szándékosan nem lesz lencsefőzelék, egyszerűen ennyi lesz a köret!

5
Kész

A bepácolt húsokat tekerjük körbe a bacon szeletekkel, és egy fogpiszkáló segítségével tűzzük a húshoz, hogy ne essen le róla. Nyugodtan lehet feszesen tekerni, mert nem csak a bacon, de a hús is össze fog menni sütés közben.

6
Kész

A sütéshez válasszunk egy olyan serpenyőt, amit a sütőbe is be tudunk tenni, és nem olvad le róla semmilyen tartozék. Közben a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A serpenyőbe tegyünk egy nagyon kevés olajat. Süssük a húst a felforrósított serpenyőben mindkét oldalon addig, amíg szépen megkaramellizálódik. Ha ez kész, tegyük az egész serpenyőt a forró sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.

7
Kész

Azért van szükség a sütőben való sütésre, mert az alatt az idő alatt, ami alatt a hús szép piros színt kap, kb. fél cm-es rétegben sül át teljesen. Mivel most a bacon miatt vastagabb volt a szelet, ezért a hús közepe még szinte nyers, amit meg kell sütni.

Természetesen lehet úgy is sütni a húst, hogy nem tekerjük rá a bacont, ebben az estben elég vékonyabb szeleteket vágni, így elegendő lesz csak a serpenyős sütés.

8
Kész

Ha valakinek túl száraz lenne a fogás, akkor egy kevés híg tejföllel meglocsolhatjuk.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Töltött káposzta
petrezselymes burgonya
next
Palóc petrezselymes burgonya
Előző
Töltött káposzta
petrezselymes burgonya
next
Palóc petrezselymes burgonya