Bihari szilvás tekercs

Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!

Bihari szilvás tekercs

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéscomb, vagy karaj
  • 4 db érett szilva (lehet szilvabefőtt is)
  • 4 szelet jó ízű sonka
  • 4 szelet sajt
  • só, bors
  • fahéj
  • az összetűzéshez fogvájó
  • a rántáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. Ha mi szeleteljük a húst, akkor vágjuk egy kicsit vastagabbra a szeleteket, hogy jól ki tudjuk klopfolni a szeleteket.
  2. A szeleteket sózzuk be és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal.
  3. A kiterített szeletre tegyük rá a sonkaszeletet és a sajtot.
  4. Magozzuk ki a szilvát, vágjuk félbe, és tegyük a sajtra. Szórjuk meg a szilvát egy kevés fahéjjal.
  5. Tekerjük fel hosszában a húst, ügyeljünk arra, hogy legyen átfedés a két vége között. A feltekert hús két végét tűzzük össze fogvájóval, vagy hústűvel. Én azért szeretem a fogvájót, mert rövid, és könnyebb panírozni.
  6. Panírozzuk be a hústekercseket, és bő olajban süssük aranybarnára őket.
  7. Krumplipürével tálalhatjuk.

Bihari szilvás tekercs

Nem tűnik annyira bonyolultnak, mint amennyire első ránézésre tűnik, viszont megéri, mert nagyon finom! 🙂


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!