Kukorica leves

Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg. Mármint a kukoricát, nem a sógornőmet! 🙂

Hozzávalók

  • 1 konzerv csemegekukorica (kb. 285 g),
  • 1 liter víz,
  • 1 db leveskocka,
  • 1 db tömlős sajt (natúr),
  • 2 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • oregánó,
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés

A vizet a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a kukoricát, felhasználhatjuk a levét is, mert a benne nyomokban lévő keményítő segíthet egy kicsit besűríteni a levest. Kis idő múlva tegyük bele a fűszereket, valamit a tömlős sajtot. Ha a sajt szépen elolvadt, akkor öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel az egészet, hogy egy kicsit “összeérjenek” az összetevők. Tálalásnál szórjunk a tetejére reszelt sajtot.

 

 


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!