Background Image
0 0
Répakrémleves

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
1 fej vöröshagyma
30 dkg Sárgarépa
4 dkg Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 tk Koriandermag
1/2 tk Cayenne bors
2 tk Kurkuma
1/2 tk Őrölt kömény
1 csokor Petrezselyem
2 db Paradicsom
1 l víz
2 ek Étolaj
2 ek finomliszt
1/2 tk Cukor
1/2 db Citrom

Répakrémleves

Konyha:
  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ismét egy indiai étel, de ezúttal leves. Ez a répakrémleves könnyed, tele van vitaminnal, és biztosan eltér az eddig megszokottaktól. Akkor is érdemes kipróbálni, ha idegenkedünk az indiai fűszerezéstől, mert az ízvilága megérdemli a próbát.

Elkészítés

1
Kész

Előkészítés

A gyömbért hámozzuk meg, és daraboljuk fel apró darabokra. Tegyük bele egy tálkába (a legjobb, amit a botmixerhez adnak hosszúkás edény), adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, és a botmixerrel készítsünk pürét belőle.

2
Kész

A koriandermagot, köménymagot tegyük mozsárba, és zúzzuk porrá. Ezután adjuk hozzá a cayenne borsot és a kurkumát, majd az egészet jól keverjük el, hogy egy szép fűszerkeveréket kapjunk. Én a mozsár helyett egy öreg kávédarálót használok, így egy kicsit gépesítettem a műveletet, illetve biztosan megfelelő lesz a fűszerkeverék.

3
Kész

A paradicsomokat egy evőkanál segítségével forró vízbe mártjuk egy pillanatra, majd kivéve késsel lehúzzuk a héját. Ez után vágjuk ketté, és szedjük ki a magját, majd kockázzuk fel. Ebben a pillanatban lehet, hogy ésszerű megoldásnak tűnhet a kockázott konzerv paradicsom. :P

4
Kész

További műveletek

A hagymát és a sárgarépát vágjuk apró kockákra. A megtisztított fokhagymát szintén vágjuk fel karikákra. A fokhagymát, gyömbérpürét, a hagymát, valamint a sárgarépát tegyük fel forrni 1 liter vízben. Forrás után lassú tűzön addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ha elkészült, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, majd botmixerrel turmixoljuk pépesre az egészet. Ügyeljünk arra, hogy egy homogén, krémes állagú levest kapjunk.

5
Kész

Egy másik edénybe az olajból és a lisztből készítsünk rántást. Hevítsük fel az olajat, majd szórjuk bele a lisztet. Először nagy lángon kb. 10 másodpercig hirtelen pirítsuk meg, majd vegyük lejjebb a lángot, és még két percig folyamatosan kevergetve pirítsuk készre.

6
Kész

Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a répapürét, és egy habverő segítségével csomómentesen keverjük el az egészet. Forraljuk fel, és kb. 3-5 perc alatt főzzük tovább. Ez után jöhet a végső fűszerezés. Tegyük bele a levesünkbe a fél citrom levét, cukrot, valamint az előkészített fűszerkeverékünket, és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan keverjük el az egészet. Ha gondoljuk, akkor a petrezselyemből hagyhatunk egy keveset, hogy tálalásnál legyen mivel díszíteni a levest.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Babos, tésztás egytál
next
Kolbászos, kukoricás spagetti
Előző
Babos, tésztás egytál
next
Kolbászos, kukoricás spagetti