Citromos spagetti

Ha nagy meleg van, akkor a legjobb üdítő ital a limonádé. De mi van akkor, ha éhesek vagyunk a nagy melegben és nem szomjasak? Akkor csinálunk limonádés tésztát! Azokat rakjuk bele, amitől a limonádé is felfrissülést okoz.

Citromos tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 marék mentalevél
  • só, bors
  • olivaolaj
  • parmezán sajt

Elkészítés

Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag csak annyi ideig kell bekapcsolni a tűzhelyet, ameddig a tészta megfő. Minden más főzés nélkül elkészíthető, így nem kell sokáig állni a forró tűzhely mellett. Na de térjünk a lényegre:

  1. A fokhagymát zúzzuk apróra, és egy tálban, vagy serpenyőben keverjük el az olivaolajjal.
  2. Reszeljük le a citrom héjját, és facsarjuk ki a levét. A reszelt citromhéjjat és a citromlevet adjuk hozzá az olajhoz.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A mentaleveleket vágjuk apróra és adjunk hozzá az olajos keverékhez.
  5. A főtt tésztát forgassuk bele az olajos keverékbe, majd szórjuk megy egy kevés parmezánnal, és keverjük el, hogy a sajt átjárja a tésztát.

És ennyi az egész!

Tálalásnál még megszórhatjuk egy kevés parmezánnal, és meglocsolhatjuk citrommal.

Citromos tészta


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!