Background Image
0 0
Citromos spagetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Citromos spagetti

Leírás

Megosztás

Ha nagy meleg van, akkor a legjobb üdítő ital a limonádé. De mi van akkor, ha éhesek vagyunk a nagy melegben és nem szomjasak? Akkor csinálunk limonádés tésztát! Azokat rakjuk bele, amitől a limonádé is felfrissülést okoz.

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 marék mentalevél
  • só, bors
  • olivaolaj
  • parmezán sajt

Elkészítés

Az a jó ebben az ételben, hogy gyakorlatilag csak annyi ideig kell bekapcsolni a tűzhelyet, ameddig a tészta megfő. Minden más főzés nélkül elkészíthető, így nem kell sokáig állni a forró tűzhely mellett. Na de térjünk a lényegre:

  1. A fokhagymát zúzzuk apróra, és egy tálban, vagy serpenyőben keverjük el az olivaolajjal.
  2. Reszeljük le a citrom héjját, és facsarjuk ki a levét. A reszelt citromhéjjat és a citromlevet adjuk hozzá az olajhoz.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A mentaleveleket vágjuk apróra és adjunk hozzá az olajos keverékhez.
  5. A főtt tésztát forgassuk bele az olajos keverékbe, majd szórjuk megy egy kevés parmezánnal, és keverjük el, hogy a sajt átjárja a tésztát.

És ennyi az egész!

Tálalásnál még megszórhatjuk egy kevés parmezánnal, és meglocsolhatjuk citrommal.

Citromos tészta

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

kovászos uborka
Előző
Kovászos uborka
Bihari szilvás tekercs
next
Bihari szilvás tekercs
kovászos uborka
Előző
Kovászos uborka
Bihari szilvás tekercs
next
Bihari szilvás tekercs