Leírás
Így szilveszter után, vagy egyéb ünnepek után előfordul, hogy a hidegtálból marad némi majonézes saláta, de már elegünk van a hagyományos elfogyasztásából. Így voltam vele én is. Önmagában már nem izgatott fel annyira a maradék majonézes gombasaláta, ezért gondoltam, hogy feldobom egy kicsit.
Egyértelmű, hogy számomra a hús volt az, ami a fogásból hiányzott, így egy könnyed mozdulattal, automatikusan nyúltam a hűtő azon polcára, ahol a bacon hűsölt. Így nyert rögtön értelmet a gombasaláta, ami a friss házi kenyérre kenve várta, hogy a ropogósra sült bacon betakarja őt. Most már minden együtt volt ahhoz, hogy az ízek teljessé váljanak, és a textúrák sokasága is fokozta az élményt. A házi majonéz krémessége, és a bacon ropógóssága remekül kiegészítik egymást. Jó, egy kicsit olyan, mint ha egy komplett csúszka masszázs lenne a szánkban, de utána örömmel nyaljuk végig mind a tíz (asztalosoknál ugye a megfelelő darabszám behelyettesítendő) ujjunkat.
Egy ilyen reggeli után indulhat rosszul a nap? Ugye, hogy nem! 🙂