Background Image
0 0
Egyszerű fahéjas szilvaleves

Oszd meg a közösségi hálózatodon:

Vagy egyszerűen kimásolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag beállítása:
70 dkg Szilva
2 ek Cukor
1 tk őrölt Fahéj
1 reszelt Citromhéj egy citrom reszelt héja
3 egész Szegfűszeg
2 dl Tejszín
1 liter víz

Egyszerű fahéjas szilvaleves

  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az ősz is tartogat még melegebb napokat, amikor nem vágyunk kifejezetten forró levesre, és jól esne valami hideg. Mi lehet erre alkalmasabb, mint egy gyümölcsleves, amihez ráadásul a természet is hozzájárul jobbnál jobb szezonális alapanyagokkal.

 

Lépések

1
Kész

A szilvákat magozzuk ki, és vágjuk negyedekre, nyolcadokra, ahogy tetszik, illetve ahogy a szilva méretei adják. A legjobb megoldás az, ha a szilva felét nagyobb, a másik felét kisebb darabokra vágjuk.

2
Kész

A kisebb darabokat tegyük bele egy edénybe, engedjük fel vízzel, és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat, és a szegfűszeget, majd forraljuk fel az egészet. Akkor jó, ha szétfő a szilva.

3
Kész

Ha ezzel megvagyunk, akkor halásszuk ki belőle a szegfűszegeket, és botmixerrel jó alaposan pépesítsük össze. Gyakorlatilag olyan lesz, mint egy krémleves, természetesen a szilva mennyiségétől függően.

4
Kész

Turmixolás után tegyük bele a szilva másik felét, és tegyük vissza a tűzre, hogy ezek a darabok is egy kicsit megpuhuljanak. amikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a tejszínt, és jó alaposan keverjük el a levesben. Arra ügyeljünk, hogy ha már a tejszín benne van, akkor már ne forraljuk fel, csak melegítsük!

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

előző
Csirkemáj rizottó
következő
Töltött paprika
előző
Csirkemáj rizottó
következő
Töltött paprika