Background Image
0 0
Mascarponés gombaleves

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
50 dkg erdei gomba
1 fej vöröshagyma
1 db füstölt leves kocka
10 dkg mascarpone kb. 3 evőkanál
fehérbors
Szerecsendió
Petrezselyem

Mascarponés gombaleves

Miért kellene bonyolultnak lennie annak, ami finom?

  • 25 perc
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ehhez hasonlót egyszer egy nagyon jó étteremben ettem, és rögtön megszerettem. Aztán gondoltam egyet, és itthon is kikísérleteztem. Semmi kétség, ez egy rendkívül jól sikerült leves lett.

 

Elkészítés

1
Kész

Az elkészítés első lépése igazából azzal kezdődik, hogy jóféle gombát szerzünk. A legjobbak a finom illatos és zamatos erdei gombák. Az is növeli az ízélményt, ha minél többféle gombával csináljuk.

2
Kész

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra. Kevés zsiradékon (én sima sertészsírt használok, de az olivaolaj is finom hozzá) enyhén pirítsuk meg a hagymát.

3
Kész

Szeleteljük fel a gombát, és pirítsuk meg a hagymán. Ha megpirult, akkor sózzuk meg egy kicsit, és pároljuk tovább.

4
Kész

Szórjuk rá a fehérborsot és a szerecsendiót. Öntsük fel 1 liter vízzel és dobjuk bele a füstöltleves kockát. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a gáz lángját, szórjunk bele petrezselymet ízlés szerint és kis lángon kb. negyed óra alatt készre főzzük.

5
Kész

A végén adjuk hozzá a mascarponét és egy kézi habverő segítségével keverjük el csomómentesen, amennyire csak tudjuk.

6
Kész

És ennyi az egész! Annak ellenére, hogy az elkészítése ennyire egyszerű, remek íze van.
Tálalásnál szórhatunk rá nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot, hogy még intenzívebb ízt kapjunk!
Jó étvágyat!

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

palócleves
Előző
Palócleves
Mézeskrémes
next
Mézeskrémes
palócleves
Előző
Palócleves
Mézeskrémes
next
Mézeskrémes