Leírás
Ehhez hasonlót egyszer egy nagyon jó étteremben ettem, és rögtön megszerettem. Aztán gondoltam egyet, és itthon is kikísérleteztem. Semmi kétség, ez egy rendkívül jól sikerült leves lett.
Hozzávalók
- 40-50 dkg vegyes erdei gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 füstölt ízű leveskocka
- 10 dkg mascarpone (3 evőkanál)
- fehérbors
- szerecsendió
- petrezselyem
- só
Elkészítés
Az elkészítés első lépése igazából azzal kezdődik, hogy jóféle gombát szerzünk. A legjobbak a finom illatos és zamatos erdei gombák. Az is növeli az ízélményt, ha minél többféle gombával csináljuk.
A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra. Kevés zsiradékon (én sima sertészsírt használok, de az olivaolaj is finom hozzá) enyhén pirítsuk meg a hagymát.
Szeleteljük fel a gombát, és pirítsuk meg a hagymán. Ha megpirult, akkor sózzuk meg egy kicsit, és pároljuk tovább.
Szórjuk rá a fehérborsot és a szerecsendiót. Öntsük fel 1 liter vízzel és dobjuk bele a füstöltleves kockát. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a gáz lángját, szórjunk bele petrezselymet ízlés szerint és kis lángon kb. negyed óra alatt készre főzzük.
A végén adjuk hozzá a mascarponét és egy kézi habverő segítségével keverjük el csomómentesen, amennyire csak tudjuk.
És ennyi az egész! Annak ellenére, hogy az elkészítése ennyire egyszerű, remek íze van.
Tálalásnál szórhatunk rá nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot, hogy még intenzívebb ízt kapjunk!
Jó étvágyat!