Background Image
0 0
Narancsos répasaláta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
20 dkg Sárgarépa
2 db Narancs
3 dkg Fenyőmag vagy kesudió
1 tk Köménymag
1 ek Olívaolaj
1 ek Almaecet

Narancsos répasaláta

Konyha:
  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Tudom, most sokan csodálkoznak, mert olyan alapanyagok vannak társítva, amiket nem szoktunk egy ételbe beletenni. De ha azt nézzük, hogy mindkettő narancssárga színű, akkor természetesen összeillenek. Érdemes kísérletezni, hogy azonos színű alapanyagokat házasítsunk össze, mert teljesen újszerű ízekkel ismerkedhetünk meg.

Elkészítés

1
Kész

A sárgarépát meghámozzuk, és a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.

2
Kész

A következő lépés egy kicsit macerás. Ki kell filézni a narancsot. Egy éles késsel vágjuk le a narancs héját, hogy tiszta felületet kapjunk, tehát csak a narancs húsát lássuk. Ez után a gerezdeket elválasztó hártyák közül vágjuk ki a narancs filét. Ezeket a filéket vágjuk 2-3 részre, és tegyük a répára.

3
Kész

Most jön az ízesítés. Melegítsünk fel egy serpenyőt. Tegyük bele a fenyőmagot, vagy kesudiót, és pirítsuk meg. Mielőtt nagyon megpirulna, dobjuk bele a köménymagot, és élvezzük, ahogy a kis magok elkezdenek pattogva táncot járni a serpenyőben. :)

4
Kész

A narancsos répára öntsük rá az olajat, és az almaecetet, majd szórjuk rá a pirított fenyőmagot és köményt. Jól keverjük át az egészet, és kb. fél órára hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Fokhagyma mártás
Következő
Gombasalátás, baconös szendvics
Előző
Fokhagyma mártás
Következő
Gombasalátás, baconös szendvics