Narancsos répasaláta

Tudom, most sokan csodálkoznak, mert olyan alapanyagok vannak társítva, amiket nem szoktunk egy ételbe beletenni. De ha azt nézzük, hogy mindkettő narancssárga színű, akkor természetesen összeillenek. Érdemes kísérletezni, hogy azonos színű alapanyagokat házasítsunk össze, mert teljesen újszerű ízekkel ismerkedhetünk meg.

Hozzávalók

  • 1 nagy sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 2 narancs
  • 2-3 dkg fenyőmag, vagy kesudió
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek almaecet

Elkészítés

A sárgarépát meghámozzuk, és a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.

nrs_repa

A következő lépés egy kicsit macerás. Ki kell filézni a narancsot. Egy éles késsel vágjuk le a narancs héját, hogy tiszta felületet kapjunk, tehát csak a narancs húsát lássuk. Ez után a gerezdeket elválasztó hártyák közül vágjuk ki a narancs filét. Ezeket a filéket vágjuk 2-3 részre, és tegyük a répára.

nrs_narancs

Most jön az ízesítés. Melegítsünk fel egy serpenyőt. Tegyük bele a fenyőmagot, vagy kesudiót, és pirítsuk meg. Mielőtt nagyon megpirulna, dobjuk bele a köménymagot, és élvezzük, ahogy a kis magok elkezdenek pattogva táncot járni a serpenyőben. 🙂

nrs_fenyomag

A narancsos répára öntsük rá az olajat, és az almaecetet, majd szórjuk rá a pirított fenyőmagot és köményt. Jól keverjük át az egészet, és kb. fél órára hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

narancsos_repasalata


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!