Hozzávalók
-
25 dkg Csirkemáj
-
8 dkg Baconilletve annyi szelet, ahány darab máj van
-
Kakukkfű
-
Majoranna
-
só
-
Bors
-
1/2 dl víz
Leírás
Ha egy egyszerű és gyors ételre vágyunk, akkor ez biztosan nem fog csalódást okozni. Nem éppen kalóriaszegény, ráadásul még az elkészítés során is kevés kalóriát égetünk, annyira keveset kell vele foglalkozni. Sokoldalúságát mutatja, hogy lehet előétel, vagy akár főétel is. Jó, azért vacsorára talán egy kicsit nehéz.
Lépések
1
Kész
|
Az egyszerűségét az is mutatja ennek az ételnek, hogy szinte semmilyen komoly konyhai eszköz nem kell az elkészítéséhez. Természetesen azért a máj előkészítéséhez szükség lehet egy késre. A májat jó alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon rajta vér. Vágjuk le róla a feleslegesen rajta lévő dolgokat, hártyát. Arra vigyázzunk, hogy lehetőleg ne vágjuk szét a darabokat, mert több darabot nehezebb egyszerre betekerni a baconbe. Persze nem lehetetlen. |
2
Kész
|
Az egész májakat tekerjük be a vékony szeletekre szelt bacon szalonnába. Nem szükséges összetűzni a szalonna végét, inkább arra ügyeljünk, hogy a végek egy oldalra essenek, és úgy tegyük a tálba, hogy ez a rész alulra kerüljön. A begöngyölt májakat tegyük tűzálló tálba. Több elmélet létezik az elrendezésre, mert van, aki azt mondja, hogy érdemes egy kicsit hézagosabban elhelyezni őket, hogy könnyebben süljön. A szoros elhelyezés melletti ellenérv az, hogy ilyenkor elsődlegesen csak fő a máj. Ezt persze mindenki kitapasztalhatja, hogy az ő sütőjéhez melyik megoldás az ideálisabb. |
3
Kész
|
Ha sikerült tálba helyezni a májat, akkor jöhet a fűszerezés. A sót kerülhetjük, de nem azért, mert kemény lesz a máj tőle, hanem azért, mert a bacon egyébként is sós. Szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és kakukkfűvel. Öntsünk fél dl vizet a a máj alá, és 180-200 °C-os, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük szép pirosra az egészet. |
4
Kész
|