Hozzávalók
-
4 közepes méretű burgonya
-
4 ek finomliszt
-
2 db tojás
-
2 ek Tejföl
-
2 gerezd Fokhagyma
-
Kakukkfűvagy a kedvenc zöldfűszered
-
só
-
Bors
-
a tálaláshoz Tejföl
-
a tálaláshoz Reszelt sajt
-
a sütéshez Étolaj
Leírás
Tócsi, tócsni, lapcsánka, görhöny, vagy ahogy akarjuk, hívhatjuk bárhogy, hiszen gyakorlatilag ahány tájegység, annyiféleképpen hívják. És természetesen az elkészítési mód ennek megfelelően változik, de lényeg ugyanaz. Krumpli alapú sült lepény. Először azt akartam írni, hogy olajban sült, de mivel megemlítettem a görhöny nevet, ezért lemondtam róla, hiszen ezt a változatot például tepsiben sütik, és utólag darabolják fel. Nekem ez az étel gyermekkori emlékeket idéz fel, hiszen nyaranta a rokonoknál nyaralva csinált nekem ilyet mindig a nagynéném. Azóta is hálás vagyok neki, amiért megtanított a receptre, mert azóta már megszámlálhatatlanul sokszor csináltam.
Lépések
1
Kész
|
Az elkészítés rendkívül egyszerű. Egy tálba nagy lyukú reszelővel reszeljük le a meghámozott, nyers krumplit. Hozzáadjuk a tojásokat. Akár előtte egy tálkában villa segítségével fel is verhetjük őket, de nem feltétlen szükséges. |
2
Kész
|
Beleszórjuk a lisztet, belekanalazzuk a pohár tejfölt, és jó alaposan összekeverjük. Én a keveréshez egy egyszerű evőkanalat használok, mert az majd nagy segítség lesz a sütésnél. |
3
Kész
|
A fokhagymát zúzzuk apróra, és a zöld fűszerekkel, sóval borssal együtt adjuk a tésztához, majd jó alaposan keverjük össze az egészet. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|