Hozzávalók
-
1 db Kígyóuborka
-
3 db Paradicsom
-
2 fej Lilahagyma
-
6 dkg Olívabogyó
-
125 g Feta sajt
-
1 tk Oregánó
-
só
-
Bors
-
Olívaolaj
Leírás
A tavasz első napsugarai meghozzák a kedvet ahhoz, hogy valami mediterránt, és egészségeset együnk. Mi lehet jobb, mint az idény zöldségeiből összeállított görög saláta. Na jó, a paradicsom még csak üvegházban terem, de ez a lényegen nem változtat.
Elkészítés
1
Kész
|
Az uborkát és a paradicsomot vágjuk kb. 1x1 cm-es darabokra. A hagymát vágjuk félbe, majd keresztben még egyszer félbe, és így karikázzuk fel. Ha van otthon egy kis paprika, akkor azt is lehet bele tenni, de nem feltétele a jó görög salátának. Amit viszont semmiképpen ne tegyünk bele, az a salátalevél, vagy káposzta. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
A díszítéshez, illetve az ízesítéshez szintén kockázzuk fel a feta sajtot, és vágjunk félbe még néhány olíva bogyót. Egyenletesen elosztva szórjuk a saláta tetejére, majd szórjuk meg még egy csipet oregánóval. Sült, grillezett húsok mellé ideális. Ha valaki diétás étkezés részeként készíti, akkor az olíva olaj kihagyható, illetve ilyenkor célszerűbb egy kicsit kevesebb feta sajtot rátenni. |