Görög saláta

A tavasz első napsugarai meghozzák a kedvet ahhoz, hogy valami mediterránt, és egészségeset együnk. Mi lehet jobb, mint az idény zöldségeiből összeállított görög saláta. Na jó, a paradicsom még csak üvegházban terem, de ez a lényegen nem változtat.

Hozzávalók

  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • 6-7 dkg olívabogyó
  • 125 g feta sajt
  • 1 tk oregánó
  • só, bors
  • olíva olaj

Elkészítés

Az uborkát és a paradicsomot vágjuk kb. 1×1 cm-es darabokra. A hagymát vágjuk félbe, majd keresztben még egyszer félbe, és így karikázzuk fel. Ha van otthon egy kis paprika, akkor azt is lehet bele tenni, de nem feltétele a jó görög salátának. Amit viszont semmiképpen ne tegyünk bele, az a salátalevél, vagy káposzta.

gorog_salata_uborka gorog_salata_paradicsom

gorog_salata_hagyma gorog_salata_kevert

Az összevágott zöldségeket sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint, majd szórjuk meg az oregánóval, és jó alaposan keverjük össze az egészet. Locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal. A olíva bogyókat vágjuk negyedekbe, és ezt is keverjük bele a zöldségek közé.

A díszítéshez, illetve az ízesítéshez szintén kockázzuk fel a feta sajtot, és vágjunk félbe még néhány olíva bogyót. Egyenletesen elosztva szórjuk a saláta tetejére, majd szórjuk meg még egy csipet oregánóval. Sült, grillezett húsok mellé ideális. Ha valaki diétás étkezés részeként készíti, akkor az olíva olaj kihagyható, illetve ilyenkor célszerűbb egy kicsit kevesebb feta sajtot rátenni.

Görög saláta

Görög saláta


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!