Background Image
0 0
Görög saláta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
1 db Kígyóuborka
3 db Paradicsom
2 fej Lilahagyma
6 dkg Olívabogyó
125 g Feta sajt
1 tk Oregánó
Bors
Olívaolaj

Görög saláta

Jellemzők
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A tavasz első napsugarai meghozzák a kedvet ahhoz, hogy valami mediterránt, és egészségeset együnk. Mi lehet jobb, mint az idény zöldségeiből összeállított görög saláta. Na jó, a paradicsom még csak üvegházban terem, de ez a lényegen nem változtat.

Elkészítés

1
Kész

Az uborkát és a paradicsomot vágjuk kb. 1x1 cm-es darabokra. A hagymát vágjuk félbe, majd keresztben még egyszer félbe, és így karikázzuk fel. Ha van otthon egy kis paprika, akkor azt is lehet bele tenni, de nem feltétele a jó görög salátának. Amit viszont semmiképpen ne tegyünk bele, az a salátalevél, vagy káposzta.

2
Kész

Az összevágott zöldségeket sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint, majd szórjuk meg az oregánóval, és jó alaposan keverjük össze az egészet. Locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal. A olíva bogyókat vágjuk negyedekbe, és ezt is keverjük bele a zöldségek közé.

3
Kész

A díszítéshez, illetve az ízesítéshez szintén kockázzuk fel a feta sajtot, és vágjunk félbe még néhány olíva bogyót. Egyenletesen elosztva szórjuk a saláta tetejére, majd szórjuk meg még egy csipet oregánóval. Sült, grillezett húsok mellé ideális. Ha valaki diétás étkezés részeként készíti, akkor az olíva olaj kihagyható, illetve ilyenkor célszerűbb egy kicsit kevesebb feta sajtot rátenni.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Baconbe göngyölt csirkemáj
next
Adana-kebab
Előző
Baconbe göngyölt csirkemáj
next
Adana-kebab