Background Image
0 0
Baconbe göngyölt csirkemáj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
25 dkg Csirkemáj
8 dkg Bacon illetve annyi szelet, ahány darab máj van
Kakukkfű
Majoranna
Bors
1/2 dl víz

Baconbe göngyölt csirkemáj

  • 35 perc
  • 2 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ha egy egyszerű és gyors ételre vágyunk, akkor ez biztosan nem fog csalódást okozni. Nem éppen kalóriaszegény, ráadásul még az elkészítés során is kevés kalóriát égetünk, annyira keveset kell vele foglalkozni. Sokoldalúságát mutatja, hogy lehet előétel, vagy akár főétel is. Jó, azért vacsorára talán egy kicsit nehéz.

Elkészítés

1
Kész

Az egyszerűségét az is mutatja ennek az ételnek, hogy szinte semmilyen komoly konyhai eszköz nem kell az elkészítéséhez. Természetesen azért a máj előkészítéséhez szükség lehet egy késre. A májat jó alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon rajta vér. Vágjuk le róla a feleslegesen rajta lévő dolgokat, hártyát. Arra vigyázzunk, hogy lehetőleg ne vágjuk szét a darabokat, mert több darabot nehezebb egyszerre betekerni a baconbe. Persze nem lehetetlen.

2
Kész

Az egész májakat tekerjük be a vékony szeletekre szelt bacon szalonnába. Nem szükséges összetűzni a szalonna végét, inkább arra ügyeljünk, hogy a végek egy oldalra essenek, és úgy tegyük a tálba, hogy ez a rész alulra kerüljön. A begöngyölt májakat tegyük tűzálló tálba. Több elmélet létezik az elrendezésre, mert van, aki azt mondja, hogy érdemes egy kicsit hézagosabban elhelyezni őket, hogy könnyebben süljön. A szoros elhelyezés melletti ellenérv az, hogy ilyenkor elsődlegesen csak fő a máj. Ezt persze mindenki kitapasztalhatja, hogy az ő sütőjéhez melyik megoldás az ideálisabb.

3
Kész

Ha sikerült tálba helyezni a májat, akkor jöhet a fűszerezés. A sót kerülhetjük, de nem azért, mert kemény lesz a máj tőle, hanem azért, mert a bacon egyébként is sós. Szórjuk meg az egészet frissen őrölt borssal, és kakukkfűvel. Öntsünk fél dl vizet a a máj alá, és 180-200 °C-os, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük szép pirosra az egészet.

4
Kész

Tálaljuk a baconbe göngyölt májat krumplipürével. Azt hiszem, ez illik hozzá a legjobban.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk
next
Görög saláta
Előző
Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk
next
Görög saláta