Background Image
0 0
LMBTQ saláta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
1 fej Jégsaláta
30 dkg Gomba
6 szelet Bacon szeletelt bacon
4 db Paradicsom
125 g Quinoa
250 ml víz
ízlés szerint
ízlés szerint Bors

Tápanyag-információ

762,7 kcal
Energia
38 gramm
Fehérje
18,4 gramm
Zsír
93,2 gramm
Szénhidrát

LMBTQ saláta

Jellemzők
  • Gluténmentes
  • 30
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van az úgy, hogy ha egy szót, vagy kifejezést nagyon sokszor hall az ember, akkor az befészkeli magát a tudatába. Na ilyen volt nálam az LMBTQ is. Ám hogy, hogy nem, nekem valahogy egy saláta képe kezdett kirajzolódni? Ha megnézzük az egyes betűket, akkor láthatjuk, hogy simán találunk hozzájuk összetevőket, legalábbis az angol kezdőbetűk szerint. Nézzük mik ezek:

  • L – Saláta (Lettuce)
  • M – Gomba (Mushroom)
  • B – Bacon (Bacon)
  • T – Paradicsom (Tomato)
  • Q – Quinoa (Quinoa)

Ezekből azért már látszik, hogy egy igazán jó kis salátát lehet összedobni. De nézzük is, hogy miként csináljuk.

Elkészítés

1
Kész

Főzzük meg a quinoát

Érdemes ezzel a lépéssel kezdeni, mert amíg a quinoa fő, addig a többi összetevőt is el tudjuk készíteni.
Nem bonyolult dolog, ha főztél már rizst, akkor ez sem fog kifogni rajtad. A 125 g-os csomag pont megfelelő mennyiség egy adag salátához. Először jó alaposan meg kell mosni a quinoát, amihez nem árt, ha van egy nagyon apró lyukú szűrő, tekintettel arra, hogy talán ez a legkisebb "szemcseméretű" körettípus. A leírás szerint ha először megpirítjuk, akkor diós íze lesz. A diót pedig eléggé szeretjük, úgyhogy miért hagynánk ki ezt a lépést?
Jól csepegtessük le a salátát, mert különben arra megy el az energia, hogy elforraljuk a mosásnál rákerült vizet, sokkal olcsóbb a gravitációra bízni. Tegyünk a serpenyőbe egy kevés olajat, majd miután felforrósítottuk, tegyük rá a megmosott quinoát. Ha megpirult, akkor tegyünk rá kétszeres mennyiségű vizet ( ez esetünkben 250 ml, az meg pont egy bögre), majd sózzuk ízlés szerint és 15-20 perc alatt főzzük készre.

2
Kész

Bacon pirítása

Amíg a quinoa fő, előkészítjük a többi összetevőt. Mi szeletelt bacont használunk, ezt 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Az sem baj, ha egy kicsit kisül a zsírja.

3
Kész

Gomba pirítása

Amíg a bacon sül, vágjuk fel a gombát tetszés szerint. Lehet szeletelni, vagy akár nagyobb darabokra is vágni. Nem véletlenül a bacon sütése után került ez a lépés. A serpenyő is elég forró már, és a baconből is kisült egy kis zsír, így minden adott, hogy megpirítsuk a gombát. Pirítsuk meg a gombát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4
Kész

Saláta és paradicsom aprítása

Amíg pirul a gomba összeaprítjuk a salátát és a paradicsomot. Nem kell rögtön aprítógépért nyúl, mert nem annyira vészes a helyzet. Bőven elég, ha egy nagy éles késsel vágjuk fel nagyobb darabokra, vagy amekkorára tetszik.
A paradicsomnál dönthetünk úgy is, hogy koktélparadicsomot használunk, ilyenkor elég, ha félbevágjuk, vagy negyedeljük. Ha nagyobb paradicsom van, akkor pedig egyszerűen vágjuk kockacukor méretűre.

5
Kész

Összekeverés

Nincs más dolgunk, mint hogy az előkészített alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban. Ha van esetleg még olyan, amit szívesen beletennél (pl. főtt tojás), akkor természetesen azt is be lehet tenni, de az már LMBTQ+ lesz! :)

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

petrezselymes burgonya
Előző
Palóc petrezselymes burgonya
petrezselymes burgonya
Előző
Palóc petrezselymes burgonya