Background Image
0 0
Kukoricaleves

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
285g konzerv csemegekukorica
1l Víz
1db Leveskocka csirke (gluténmentes verziónál figyeljünk, hogy a leveskocka is az legyen)
1db Tömlős sajt natúr
2dl Tejszín
Bors
Oregánó
Füstölt sajt

Kukoricaleves

Jellemzők
  • Gluténmentes
  • 15
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg. Mármint a kukoricát, nem a sógornőmet! 🙂

Elkészítés

1
Kész

Főzés

A vizet a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a kukoricát, felhasználhatjuk a levét is, mert a benne nyomokban lévő keményítő segíthet egy kicsit besűríteni a levest. Kis idő múlva tegyük bele a fűszereket, valamit a tömlős sajtot. Ha a sajt szépen elolvadt, akkor öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel az egészet, hogy egy kicsit "összeérjenek" az összetevők.

2
Kész

Tálalás

Tálalásnál szórjunk a tetejére reszelt sajtot.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Nincs kép
Előző
Alapmártások: Bechamel mártás
Következő
Májkrémes, tükörtojásos melegszendvics
Nincs kép
Előző
Alapmártások: Bechamel mártás
Következő
Májkrémes, tükörtojásos melegszendvics