Hozzávalók
-
285g konzerv csemegekukorica
-
1l víz
-
1db Leveskockacsirke (gluténmentes verziónál figyeljünk, hogy a leveskocka is az legyen)
-
1db Tömlős sajtnatúr
-
2dl Tejszín
-
só
-
Bors
-
Oregánó
-
Füstölt sajt
Leírás
Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg. Mármint a kukoricát, nem a sógornőmet! 🙂
Lépések
1
Kész
|
FőzésA vizet a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a kukoricát, felhasználhatjuk a levét is, mert a benne nyomokban lévő keményítő segíthet egy kicsit besűríteni a levest. Kis idő múlva tegyük bele a fűszereket, valamit a tömlős sajtot. Ha a sajt szépen elolvadt, akkor öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel az egészet, hogy egy kicsit "összeérjenek" az összetevők. |
2
Kész
|
TálalásTálalásnál szórjunk a tetejére reszelt sajtot. |