Cimke: sajt
Bihari szilvás tekercs
Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!...
Zellerkrémleves
Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...
Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk
Tócsi, tócsni, lapcsánka, görhöny, vagy ahogy akarjuk, hívhatjuk bárhogy, hiszen gyakorlatilag ahány tájegység, annyiféleképpen hívják. És természetesen az elkészítési mód ennek megfelelően változik, de lényeg ugyanaz. Krumpli alapú sült lepény. Először azt akartam írni, hogy olajban sült, de mivel megemlítettem a görhöny nevet, ezért lemondtam róla, hiszen ezt a változatot...
Kukorica leves
Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg. Mármint a kukoricát, nem a sógornőmet! 🙂...