Cimke: leves

mascarponés gombaleves

Mascarponés gombaleves

Ehhez hasonlót egyszer egy nagyon jó étteremben ettem, és rögtön megszerettem. Aztán gondoltam egyet, és itthon is kikísérleteztem. Semmi kétség, ez egy rendkívül jól sikerült leves lett....

palócleves

Palócleves

Egy jó gazdagon megfőzött leves akár főétel is lehet, vagy legalábbis elegendő hozzá második fogásként valami egyszerű húsmentes fogás, mondjuk egy kis palacsinta. Ilyen ez az igazi palócleves, amely egy kész ízorgia a benne található rengeteg finomság miatt....

Egyszerű fahéjas szilvaleves

Az ősz is tartogat még melegebb napokat, amikor nem vágyunk kifejezetten forró levesre, és jól esne valami hideg. Mi lehet erre alkalmasabb, mint egy gyümölcsleves, amihez ráadásul a természet is hozzájárul jobbnál jobb szezonális alapanyagokkal....

Zellerkrémleves

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...

Frankfurti leves

Megint egy olyan ételt sikerült csinálni, amit a legtöbben a menzáról ismerhetnek. Pedig az egyszerűsége miatt egy hétköznapi vacsorának is beillik. Ha nagyon meg akarjuk idealizálni, akkor a káposzta miatt még zsírégető hatása is lehet, de valljuk be, a rántás, vagy habarás mellett ez már igazán nem sokat számít. 🙂...

Paradicsomleves

Ki ne evett volna már paradicsomlevest? Van, aki a menzán, van, aki otthon ette, de érdekes módon az éttermek menüjében olyan ez a leves, mint a fehér holló. Pedig megkockáztatom, hogy az emberek többsége szereti. Hideg napokon forrón is fogyasztható, de a nyári nagy melegben hidegen is kitűnő!...

Zöldborsó leves

Végérvényesen itt a tavasz. Miközben a kertben már elültetésre kerülnek a zöldségek, és nem akarjuk kivárni az érett állapotot, ha tavaszi ízekre vágyunk, akkor előszedhetjük a fagyasztó mélyéről az ott lapuló zöldségeket, így két legyet üthetünk egy csapásra. Rákészülhetünk a tavaszi ízekre, és helyet csinálhatunk a friss zöldségeknek, hogy minél...

Répakrémleves

Ismét egy indiai étel, de ezúttal leves. Ez a répakrémleves könnyed, tele van vitaminnal, és biztosan eltér az eddig megszokottaktól. Akkor is érdemes kipróbálni, ha idegenkedünk az indiai fűszerezéstől, mert az ízvilága megérdemli a próbát....

Hamis bableves

Először egy kis magyarázat, hogy miért hamis a bableves. Az ok egyszerű, még sosem csináltam igazi bableves, és receptet sem kerestem hozzá, egyszerűen csak próbáltam felidézni magamban, hogy mi minden van egy jó bablevesben. És hát bizonyos vélemények szerint, aminek olyan az íze, mint a bablevesnek, az bableves. 🙂...

Citromos almaleves

A hosszú hétvégén igazán csodálatos idő van, és ősz lévén korlátozottak a lehetőségek, ha szezonális alapanyagokból akarunk dolgozni. Mivel ilyenkor rengeteg fajta almához hozzájuthatunk, valamint a szervezetünknek is magasabb c-vitamin bevitelre van szükség, és a jó idő miatt nem csak a forró levesek tudnak jól esni, kézenfekvő megoldás lehet egy...

Minestrone – olasz zöldségleves

Erre az olasz levesre mondhatnánk, hogy olyan, mint a magyaroknak a lecsó. Ahány ház, annyiféleképpen készítik. De vannak olyan alap elemek benne, amelyek meghatározzák a jellegét. Ilyen a fokhagyma, az olasz zöld fűszerek, a paradicsom, vagy éppen a levesbetétnek szánt tészta. A zöldségekre nincs előírás, hogy mi kerüljön bele, azt...

Karfiol leves

Sokan jellegtelen alapanyagnak tartják a karfiolt, de ha jobban megismerjük, akkor bizony még akár hús pótlására is használhatjuk. Ráadásul az ára is kedvező, így ha kellő fantáziával rendelkezünk, akkor olcsó, és finom ételeket készíthetünk belőle. Amit nem mindenki tud róla, hogy viszonylag magas a C-vitamin tartalma! A felhasználást tekintve a...