Hozzávalók
-
3 db Alma
-
1/2 rúd Fahéj
-
1/2 Citrom
-
3 szem Szegfűszeg
-
2 dl Tejszín
-
ízlés szerint Cukor
Leírás
A hosszú hétvégén igazán csodálatos idő van, és ősz lévén korlátozottak a lehetőségek, ha szezonális alapanyagokból akarunk dolgozni. Mivel ilyenkor rengeteg fajta almához hozzájuthatunk, valamint a szervezetünknek is magasabb c-vitamin bevitelre van szükség, és a jó idő miatt nem csak a forró levesek tudnak jól esni, kézenfekvő megoldás lehet egy gyümölcsleves. Érdekes étel, mert a hőmérséklete alapján a nyarat idézi, de a fűszerezése már a karácsonyt. Hát lehet ennél ősziesebb valami? 🙂
Elkészítés
1
Kész
|
|
2
Kész
|
Tegyük bele a fahéjat és a szegfűszeget, majd facsarjuk bele a citrom levét, és reszeljük bele a héját is, ha intenzívebb ízt szeretnénk. Egyes receptek szerint rakhatunk hozzá egy erőleves kockát is, de szerintem az elnyomja a fűszereket. |
3
Kész
|
Forraljuk fel az egészet, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét az almát! Végül öntsük hozzá a tejszínt, és jól keverjük el. Aki sűrűbbre szereti, az tehet egy csapott evőkanál lisztet (gluténmentesnél ne!) a tejszínhez, de szerintem nem szükséges. |
4
Kész
|