Background Image
0 0
Citromos almaleves

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
3 db Alma
1/2 rúd Fahéj
1/2 Citrom
3 szem Szegfűszeg
2 dl Tejszín
ízlés szerint Cukor

Citromos almaleves

  • 20
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A hosszú hétvégén igazán csodálatos idő van, és ősz lévén korlátozottak a lehetőségek, ha szezonális alapanyagokból akarunk dolgozni. Mivel ilyenkor rengeteg fajta almához hozzájuthatunk, valamint a szervezetünknek is magasabb c-vitamin bevitelre van szükség, és a jó idő miatt nem csak a forró levesek tudnak jól esni, kézenfekvő megoldás lehet egy gyümölcsleves. Érdekes étel, mert a hőmérséklete alapján a nyarat idézi, de a fűszerezése már a karácsonyt. Hát lehet ennél ősziesebb valami? 🙂

 

Elkészítés

1
Kész

Az almát hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra, majd rakjuk az edénybe. Engedjük fel vízzel, hogy ellepje.

2
Kész

Tegyük bele a fahéjat és a szegfűszeget, majd facsarjuk bele a citrom levét, és reszeljük bele a héját is, ha intenzívebb ízt szeretnénk. Egyes receptek szerint rakhatunk hozzá egy erőleves kockát is, de szerintem az elnyomja a fűszereket.

3
Kész

Forraljuk fel az egészet, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét az almát! Végül öntsük hozzá a tejszínt, és jól keverjük el. Aki sűrűbbre szereti, az tehet egy csapott evőkanál lisztet (gluténmentesnél ne!) a tejszínhez, de szerintem nem szükséges.

4
Kész

Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor tegyünk bele cukrot, aszerint, hogy mennyit kíván az alma.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Weekend project: Házi fehér kenyér
next
Színes tészta – trikolor
Előző
Weekend project: Házi fehér kenyér
next
Színes tészta – trikolor