Tag : olivaolaj

    HomePosts tagged "olivaolaj"
23 szeptember, 2013

Csirkemáj rizottó

Csirkemáj rizottó
Posted in : Belsőség, Egytálételek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan étel, amit nagyon fel lehet dobni a különféle hozzávalókkal, és könnyen a saját szánk ízére tudjuk formálni. Lehet vega, vagy éppen húsos, de mindenképpen nagyszerű.

4 szeptember, 2013

Paella egy kicsit magyarosan

Paella egy kicsit magyarosan
Posted in : Egytálételek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , ,

A paella valahogy olyan lehet a spanyoloknak, mint a lecsó a magyaroknak. Mindenkinek van saját receptje, amire esküszik, de az alapanyagok nagyrészt változatlanok, csak az arányokban tér el. És ugye a nagy titok, amiről az étel a nevét kapta, a hamisítatlan, kétfülű, paella serpenyő. Na meg persze esetleg a rizs. Sokoldalúságát jelzi, hogy készülhet  hallal,
Read more

30 június, 2013

Szardellás tészta olívabogyóval

Szardellás tészta olívabogyóval
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , ,

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül.

30 december, 2012

Narancsos répasaláta

Narancsos répasaláta
Posted in : Receptek, Saláták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Tudom, most sokan csodálkoznak, mert olyan alapanyagok vannak társítva, amiket nem szoktunk egy ételbe beletenni. De ha azt nézzük, hogy mindkettő narancssárga színű, akkor természetesen összeillenek. Érdemes kísérletezni, hogy azonos színű alapanyagokat házasítsunk össze, mert teljesen újszerű ízekkel ismerkedhetünk meg.