Background Image
0 0
Fokhagyma mártás

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

10 dkg Fokhagyma
5 dkg vaj vagy margarin
1 ek finomliszt
2 dl Tejszín
10 dkg Krémsajt ez pont egy tömlős mackó sajt
Petrezselyem
Kakukkfű
Bors

Fokhagyma mártás

  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Lehet, hogy valakinek nem jött be a legutóbbi indiai ravioli, most nekik szeretnék kedveskedni, hogy mégis csak ehető legyen a ravioli. Nem mellesleg egy olyan mártásról lesz szó, ami már szinte univerzális, bármilyen ételhez kitűnően használható. Igen, akár a közelgő karácsonyi vacsorához elkészített halhoz is. Mert tudjuk, hogy a hal, és a fokhagyma nagyon jó barátok!

Elkészítés

1
Kész

Két út áll előttünk, és igazából a végeredmény szempontjából nem lesz meghatározó különbség. Az egyik, hogy először készítünk egy besamelmártást, amihez hozzáadjuk a fokhagymát, és a sajtkrémet. A második megoldás, hogy először az olajon futtatjuk meg a fokhagymát, majd a folyamat végén sűrítjük be liszttel az egészet.

2
Kész

Mivel teszünk bele tejszínt, illetve sajtkrémet, ezért jobb megoldásnak tűnik, hogy a végén adjuk hozzá a lisztet, mert így könnyebben tudjuk szabályozni a sűrűségét. Kezdésként olvasszuk fel a vajat, majd amikor felolvadt, tegyük bele a zúzott fokhagymát. Én fokhagymanyomón préseltem át a gerezdeket, mert ezzel a módszerrel a végeredmény krémesebb lett. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a fokhagyma, mert akkor keserű lesz! Habverővel folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tejszínt, majd nyomjuk bele a sajtkrémet.

3
Kész

Még mindig folyamatosan kevergetve várjuk, meg, amíg a sajtkrém felolvad. Most elkezdhetjük fokozatosan hozzáadni a lisztet, ügyelve arra, hogy csomómentesen elkeverjük. Azt azért tartsuk észben, hogy ha elkezd hűlni a mártás, akkor a vaj, és a sajtkrém dermedése miatt eléggé be tud sűrűsödni, tehát ennek megfelelően adjuk hozzá a lisztet.

4
Kész

Utolsó lépésként annyi a dolgunk, hogy sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Ravioli: az olasz és az indiai
next
Narancsos répasaláta
Előző
Ravioli: az olasz és az indiai
next
Narancsos répasaláta