Hozzávalók
-
70 dkg Szilva
-
2 ek Cukor
-
1 tk őrölt Fahéj
-
1 reszelt Citromhéjegy citrom reszelt héja
-
3 egész Szegfűszeg
-
2 dl Tejszín
-
1 liter víz
Leírás
Az ősz is tartogat még melegebb napokat, amikor nem vágyunk kifejezetten forró levesre, és jól esne valami hideg. Mi lehet erre alkalmasabb, mint egy gyümölcsleves, amihez ráadásul a természet is hozzájárul jobbnál jobb szezonális alapanyagokkal.
Lépések
1
Kész
|
A szilvákat magozzuk ki, és vágjuk negyedekre, nyolcadokra, ahogy tetszik, illetve ahogy a szilva méretei adják. A legjobb megoldás az, ha a szilva felét nagyobb, a másik felét kisebb darabokra vágjuk. |
2
Kész
|
A kisebb darabokat tegyük bele egy edénybe, engedjük fel vízzel, és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat, és a szegfűszeget, majd forraljuk fel az egészet. Akkor jó, ha szétfő a szilva. |
3
Kész
|
Ha ezzel megvagyunk, akkor halásszuk ki belőle a szegfűszegeket, és botmixerrel jó alaposan pépesítsük össze. Gyakorlatilag olyan lesz, mint egy krémleves, természetesen a szilva mennyiségétől függően. |
4
Kész
|
Turmixolás után tegyük bele a szilva másik felét, és tegyük vissza a tűzre, hogy ezek a darabok is egy kicsit megpuhuljanak. amikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a tejszínt, és jó alaposan keverjük el a levesben. Arra ügyeljünk, hogy ha már a tejszín benne van, akkor már ne forraljuk fel, csak melegítsük! |