Background Image
0 0
Grízes tészta

Oszd meg a közösségi hálózatodon:

Vagy egyszerűen kimásolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Grízes tészta

Leírás

Megosztás

Az örök gyerek, ha elkezdődik az iskola, rögtön eszébe jut a menza, és az olyan ételek, amik csak ott voltak elérhetők, amivel étterem étlapjain sosem találkozhatunk. Na pont ilyen a grízes tészta is. Néha nem tudom eldönteni, hogy ez igazából főétel, hogy egy egyszerű édesség. Ez megint egy olyan étel, aminél tovább tart megírni a bejegyzést, mint megfőzni az egészet.

Hozzávalók

  • 30 dkg széles metélt
  • 9 dkg búzadara
  • 2 ek étolaj
  • 2 dl víz
  • lekvár és porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A tésztát tegyük forrásban lévő sós vízbe, és a csomagoláson található leírás szerint főzzük meg. Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja az olajat. Folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára grízt, de ügyeljünk arra, hogy először nem akarja az igazságot, aztán hirtelen elkezd barnulni, mint a veszedelem. Ne ez előtt kell nekünk lehúzni a tűzről, és ráönteni a 2 dl vizet. Ez hirtelen elkezd sisteregni, gőzölögni, de nincs dráma, hamar abba fogja hagyni. Kevergessük addig, amíg ma dara magába nem szívja az összes vizet. Remélhetőleg eddigre megfőtt a tészta, így már nincs más dolgunk, mint jó alaposan beleforgatni a pirított búzadarába. Gyakorlatilag el is készült az étel, porcukorral, és lekvárral ízesíthetjük.

grizes_teszta

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

előző
Lecsó nokedlivel
következő
Zellerkrémleves
előző
Lecsó nokedlivel
következő
Zellerkrémleves