Cimke: tészta

Bolognai ragu

Bolognai ragu házi szélesmetélttel

Valahogy mindig az olasz ételeknél kötünk ki. És akkor a két leggyakrabban előkerülő tészta a bolognai és a milánói. És ha már darált hús van otthon, akkor természetesen a bolognai lesz a nyertes. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne szeretnék, mert tényleg egy remek fogás. Viszonylag egyszerű és tényleg megéri...

tagliatelle

Házi tagliatelle – szélesmetélt

A házi tésztánál nincs jobb! Bár a hétköznapok lustasága sokszor elcsábít, hogy bolti tésztát használjunk, ünnepnapokon, vagy hétvégén nem szabad kihagyni, hiszen ez jó a testnek és a léleknek egyaránt....

Citromos tészta

Citromos spagetti

Ha nagy meleg van, akkor a legjobb üdítő ital a limonádé. De mi van akkor, ha éhesek vagyunk a nagy melegben és nem szomjasak? Akkor csinálunk limonádés tésztát! Azokat rakjuk bele, amitől a limonádé is felfrissülést okoz....

Csipetke

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és...

Almás pite

Az egyik nagy kedvenc sütemény. Szinte bármennyit képes vagyok belőle megenni. Sokféle pitereceptet próbáltam, de valahogy sosem volt az igazi. Aztán rátaláltam arra, ami alapján anyukám csinálta mindig, ami számomra az etalon. Sokáig magam sem gondoltam, hogy ennyire egyszerűen el lehet készíteni....

carbonara

Spagetti carbonara

Vannak ételek, amelyek elkészítése előtt vannak elképzeléseink arról, hogy hogyan fog kinézni, vagy milyen lesz az íze, és aztán amikor elkészül, csak állunk fölötte, hogy biztosan ezt akartuk? Így voltam én is carbonara spagettivel, aminél azt éreztem, hogy talán egy kicsit sok volt a tojás, mert inkább hasonlított rántottás spagettire,...

Kolbászos, paprikás tészta

Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!...

Szilvás gombóc

A szeptember a szilva hava, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert szilvás gombóc. Nem kell nagymamának lenni hozzá, hogy jó gombócot készítsünk, de a bátorság mindenképpen kell hozzá. Pedig nem egy bonyolult étel, ráadásul variálható is, szilva helyett más gyümölcsöt is tehetünk bele....

Grízes tészta

Az örök gyerek, ha elkezdődik az iskola, rögtön eszébe jut a menza, és az olyan ételek, amik csak ott voltak elérhetők, amivel étterem étlapjain sosem találkozhatunk. Na pont ilyen a grízes tészta is. Néha nem tudom eldönteni, hogy ez igazából főétel, hogy egy egyszerű édesség. Ez megint egy olyan étel,...

Lecsó nokedlivel

Valamiért néhányan furcsán néznek rám, amikor kiderül, hogy a lecsót nokedlivel eszem. Pedig szerintem ez a köret illik hozzá a legjobban. Számomra a lecsó, az mindenféle köret nélküli paprika és paradicsom alapú étel. Tehát sem tojás, sem tarhonya, sem rizs, sem egyéb nincs hozzá. Ezt azért gondoltam előre tisztázni, mert...

Szardellás tészta olívabogyóval

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül....

Nokedli

Azt hiszem, ezt a köretet senkinek nem kell bemutatni. Legyen szó pörköltről, vagy egy jó kis tojásos nokedliről, nem csalódhatunk benne. Szerintem egy zseni volt, aki kitalálta! 🙂 Mert hiszen minek a kemény tésztát gyúrni, formázni, ha lágyan is bele lehet szaggatni a főzővízbe? Nem igaz?...