Background Image
0 0
Csipetke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
1 db tojás
10 dkg finomliszt

Csipetke

Konyha:
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és a levest minenképpen karakteresebbé teszi.

 

Elkészítés

1
Kész

A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a tojást, és jól gyúrjuk össze, hogy egy homogén tésztalabdát kapjunk.

2
Kész

Ha túl lágynak éreznénk a tésztát, akkor lehet hozzá lisztet adni, érdemes egy kicsit keményebbre gyúrni, hogy könnyebb legyen csípkedni.

3
Kész

Ezután jön a csípkedés, amikor egy picit szétlapítva a tésztalabda egyik felét elkezdünk pici darabokat (kb. akkorákat, mint egy kis gombelem) lecsipkedni a tésztából. A lecsípet darabokat tegyük lisztezett tálkába. A lisztre azért van szükség, hogy a kis csipetkék ne ragadjanak össze.

4
Kész

Ha sokat túrunk bele kézzel a csipetkék közé, mert az egyébként jó érzés, akkor a végén nem laposkás, hanem pici gömböket kapunk, mint a képen. :D

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Sült afrikai harcsa filé burgonyapürével
kovászos uborka
next
Kovászos uborka
Előző
Sült afrikai harcsa filé burgonyapürével
kovászos uborka
next
Kovászos uborka