Read more

" />
HomeReceptek Csipetke

Csipetke

Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo Címkék: , , ,

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és a levest minenképpen karakteresebbé teszi.

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a tojást, és jól gyúrjuk össze, hogy egy homogén tésztalabdát kapjunk.

Liszt és tojás

Liszt és tojás

Ha túl lágynak éreznénk a tésztát, akkor lehet hozzá lisztet adni, érdemes egy kicsit keményebbre gyúrni, hogy könnyebb legyen csípkedni.

Csipetke tészta

Csipetke tészta

Ezután jön a csípkedés, amikor egy picit szétlapítva a tésztalabda egyik felét elkezdünk pici darabokat (kb. akkorákat, mint egy kis gombelem) lecsipkedni a tésztából. A lecsípet darabokat tegyük lisztezett tálkába. A lisztre azért van szükség, hogy a kis csipetkék ne ragadjanak össze.

Csipetke

Csipetke

Ha sokat túrunk bele kézzel a csipetkék közé, mert az egyébként jó érzés, akkor a végén nem laposkás, hanem pici gömböket kapunk, mint a képen. 😀

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük