Cimke: tojás

tagliatelle

Házi tagliatelle – szélesmetélt

A házi tésztánál nincs jobb! Bár a hétköznapok lustasága sokszor elcsábít, hogy bolti tésztát használjunk, ünnepnapokon, vagy hétvégén nem szabad kihagyni, hiszen ez jó a testnek és a léleknek egyaránt....

Bihari szilvás tekercs

Bihari szilvás tekercs

Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!...

Csipetke

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és...

Almás pite

Az egyik nagy kedvenc sütemény. Szinte bármennyit képes vagyok belőle megenni. Sokféle pitereceptet próbáltam, de valahogy sosem volt az igazi. Aztán rátaláltam arra, ami alapján anyukám csinálta mindig, ami számomra az etalon. Sokáig magam sem gondoltam, hogy ennyire egyszerűen el lehet készíteni....

carbonara

Spagetti carbonara

Vannak ételek, amelyek elkészítése előtt vannak elképzeléseink arról, hogy hogyan fog kinézni, vagy milyen lesz az íze, és aztán amikor elkészül, csak állunk fölötte, hogy biztosan ezt akartuk? Így voltam én is carbonara spagettivel, aminél azt éreztem, hogy talán egy kicsit sok volt a tojás, mert inkább hasonlított rántottás spagettire,...

Gnocchi

Bár nagy a kísértés, hogy a boltban, fagyasztott állapotban vegyük meg, és bár a neve felér egy nyelvtörővel, az elkészítése sem különösebben bonyolult. Egy olasz köret, ami egy kicsit kiszakít a rizs, főtt krumpli, tészta háromszögből. Egy kicsit munkás, tehát nem valószínű, hogy a hétköznap esték sztárja lesz, a fáradtság...

Töltött paprika

A magyar konyha egyik meghatározó eleme szerintem a töltött paprika, de némi változtatással akár olasz ételnek is elmenne. A lényeg, hogy ahol ennyi paradicsom van, az rossz étel nem lehet. És ami meglepő, hogy az elkészítés sem különösen macerás. Egy óra alatt elkészíthető!...

Szilvás gombóc

A szeptember a szilva hava, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert szilvás gombóc. Nem kell nagymamának lenni hozzá, hogy jó gombócot készítsünk, de a bátorság mindenképpen kell hozzá. Pedig nem egy bonyolult étel, ráadásul variálható is, szilva helyett más gyümölcsöt is tehetünk bele....

Kijevi csirkemell

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell...

Nokedli

Azt hiszem, ezt a köretet senkinek nem kell bemutatni. Legyen szó pörköltről, vagy egy jó kis tojásos nokedliről, nem csalódhatunk benne. Szerintem egy zseni volt, aki kitalálta! 🙂 Mert hiszen minek a kemény tésztát gyúrni, formázni, ha lágyan is bele lehet szaggatni a főzővízbe? Nem igaz?...

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc

Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új ételt is kaphatunk. De az igazság az, hogy ha jobban utána járunk, akkor már nem is annyira új az az étel. Más kultúrákban, más néven, egy kicsit eltérő fűszerezéssel, de...

Zöldborsó leves

Végérvényesen itt a tavasz. Miközben a kertben már elültetésre kerülnek a zöldségek, és nem akarjuk kivárni az érett állapotot, ha tavaszi ízekre vágyunk, akkor előszedhetjük a fagyasztó mélyéről az ott lapuló zöldségeket, így két legyet üthetünk egy csapásra. Rákészülhetünk a tavaszi ízekre, és helyet csinálhatunk a friss zöldségeknek, hogy minél...