Tag : liszt

    HomePosts tagged "liszt"
19 január, 2018

Palócleves

Palócleves
Posted in : Levesek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Egy jó gazdagon megfőzött leves akár főétel is lehet, vagy legalábbis elegendő hozzá második fogásként valami egyszerű húsmentes fogás, mondjuk egy kis palacsinta. Ilyen ez az igazi palócleves, amely egy kész ízorgia a benne található rengeteg finomság miatt.

21 május, 2016

Csipetke

Csipetke
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , ,

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és a levest minenképpen karakteresebbé teszi.

19 április, 2014

Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal

Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal
Posted in : Húsok, Receptek, Szilveszter, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most egy számomra kedvenc változatot mutatok meg. Lesz benne csülök, torma, mert ezek a húsvéthoz hozzátartoznak, de emellett azok is kedvelni fogják, akik a tésztaételekért vannak oda.

19 április, 2014

Gnocchi

Gnocchi
Comments : 1 Posted in : Köretek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , ,

Bár nagy a kísértés, hogy a boltban, fagyasztott állapotban vegyük meg, és bár a neve felér egy nyelvtörővel, az elkészítése sem különösebben bonyolult. Egy olasz köret, ami egy kicsit kiszakít a rizs, főtt krumpli, tészta háromszögből. Egy kicsit munkás, tehát nem valószínű, hogy a hétköznap esték sztárja lesz, a fáradtság mindenképpen megéri.

24 október, 2013

Töltött paprika

Töltött paprika
Posted in : Húsok on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

A magyar konyha egyik meghatározó eleme szerintem a töltött paprika, de némi változtatással akár olasz ételnek is elmenne. A lényeg, hogy ahol ennyi paradicsom van, az rossz étel nem lehet. És ami meglepő, hogy az elkészítés sem különösen macerás. Egy óra alatt elkészíthető!

19 szeptember, 2013

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc
Posted in : Receptek, Tészták on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , ,

A szeptember a szilva hava, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert szilvás gombóc. Nem kell nagymamának lenni hozzá, hogy jó gombócot készítsünk, de a bátorság mindenképpen kell hozzá. Pedig nem egy bonyolult étel, ráadásul variálható is, szilva helyett más gyümölcsöt is tehetünk bele.

26 május, 2013

Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell tölteni valamivel, ami csökkenti a
Read more

17 május, 2013

Erdélyi tokány

Erdélyi tokány
Posted in : Húsok, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , , , ,

Sokszor azt gondoljuk, hogy az igazán magyaros étel az, amiben pirospaprika van, és jó zsíros szaftja. Nos az sem rossz, nem feltétlenül kell így lennie. Főleg, ha egy kicsit korábbra megyünk vissza az időben, mint a paprika elterjedése. Sokszor nem is gondolnánk, hogy az elnevezés mögött milyen tartalom rejlik. Ilyen a tokány is, ami leginkább
Read more

16 május, 2013

Nokedli

Nokedli
Posted in : Köretek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , ,

Azt hiszem, ezt a köretet senkinek nem kell bemutatni. Legyen szó pörköltről, vagy egy jó kis tojásos nokedliről, nem csalódhatunk benne. Szerintem egy zseni volt, aki kitalálta! 🙂 Mert hiszen minek a kemény tésztát gyúrni, formázni, ha lágyan is bele lehet szaggatni a főzővízbe? Nem igaz?

29 április, 2013

Paradicsomleves

Paradicsomleves
Posted in : Levesek, Receptek on by : kerzo
Címkék: , , , , , , ,

Ki ne evett volna már paradicsomlevest? Van, aki a menzán, van, aki otthon ette, de érdekes módon az éttermek menüjében olyan ez a leves, mint a fehér holló. Pedig megkockáztatom, hogy az emberek többsége szereti. Hideg napokon forrón is fogyasztható, de a nyári nagy melegben hidegen is kitűnő!