Cimke: mártás

Sült afrikai harcsa filé burgonyapürével

Ennek a halételnek az előnye az, hogy igazán könnyen, és gyorsan elkészíthető. Karácsony alkalmával például hasznos lehet, ha a menü gyorsan elkészíthető, és emellett akár ünnepies hangulatúra is lehet tálalni. Ha valakinek már elege van a rántott halból, akkor érdemes kipróbálni....

Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal

Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most egy számomra kedvenc változatot mutatok meg. Lesz benne csülök, torma, mert ezek a húsvéthoz hozzátartoznak, de emellett azok is kedvelni fogják, akik a tésztaételekért vannak oda....

Fokhagyma mártás

Lehet, hogy valakinek nem jött be a legutóbbi indiai ravioli, most nekik szeretnék kedveskedni, hogy mégis csak ehető legyen a ravioli. Nem mellesleg egy olyan mártásról lesz szó, ami már szinte univerzális, bármilyen ételhez kitűnően használható. Igen, akár a közelgő karácsonyi vacsorához elkészített halhoz is. Mert tudjuk, hogy a hal,...

Nincs kép

Alapmártások: Bechamel mártás

A beshamel mártás a francia konyha egyik alapeleme. Nevét Béshamel márkiról kapta, aki XIV. Lajos uralkodása alatt fejtette ki tevékenységét udvarmesterként. A mártás, vagy szósz két alapegysége az evőkanál, és a pohár....