Cimke: fokhagyma

palócleves

Palócleves

Egy jó gazdagon megfőzött leves akár főétel is lehet, vagy legalábbis elegendő hozzá második fogásként valami egyszerű húsmentes fogás, mondjuk egy kis palacsinta. Ilyen ez az igazi palócleves, amely egy kész ízorgia a benne található rengeteg finomság miatt....

Bolognai ragu

Bolognai ragu házi szélesmetélttel

Valahogy mindig az olasz ételeknél kötünk ki. És akkor a két leggyakrabban előkerülő tészta a bolognai és a milánói. És ha már darált hús van otthon, akkor természetesen a bolognai lesz a nyertes. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne szeretnék, mert tényleg egy remek fogás. Viszonylag egyszerű és tényleg megéri...

Citromos tészta

Citromos spagetti

Ha nagy meleg van, akkor a legjobb üdítő ital a limonádé. De mi van akkor, ha éhesek vagyunk a nagy melegben és nem szomjasak? Akkor csinálunk limonádés tésztát! Azokat rakjuk bele, amitől a limonádé is felfrissülést okoz....

Sült afrikai harcsa filé burgonyapürével

Ennek a halételnek az előnye az, hogy igazán könnyen, és gyorsan elkészíthető. Karácsony alkalmával például hasznos lehet, ha a menü gyorsan elkészíthető, és emellett akár ünnepies hangulatúra is lehet tálalni. Ha valakinek már elege van a rántott halból, akkor érdemes kipróbálni....

carbonara

Spagetti carbonara

Vannak ételek, amelyek elkészítése előtt vannak elképzeléseink arról, hogy hogyan fog kinézni, vagy milyen lesz az íze, és aztán amikor elkészül, csak állunk fölötte, hogy biztosan ezt akartuk? Így voltam én is carbonara spagettivel, aminél azt éreztem, hogy talán egy kicsit sok volt a tojás, mert inkább hasonlított rántottás spagettire,...

Sonkás rizottó

Elhatároztam, hogy a húsvéti menüből megmaradt finomságokat lefagyasztom, hogy ne vesszen kárba, és jobb híján legyen mihez nyúlni. Ez konkrétan azt jelentette, hogy a sonka főzőlevét, és a megmaradt sonkát is lefagyasztottam. Nos, ez egészen eddig bírta. 🙂 Szóval felütöttem a készletet, és nekiálltam valami finomnak. Valahogy adta magát, hogy...

Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal

Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most egy számomra kedvenc változatot mutatok meg. Lesz benne csülök, torma, mert ezek a húsvéthoz hozzátartoznak, de emellett azok is kedvelni fogják, akik a tésztaételekért vannak oda....

Sertéshúsos, gombás curry

A nemzetközi konyhából szerintem nagyon sokat lehet tanulni. Sokszor csak annyit, hogy milyen alapanyagokat miként használnak fel, de akár technológiai fogásokat is. Aztán az is előfordul, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeljük a dolgot, és a saját technikával, technológiával oldjuk meg a feladatot. Ebben az ételben minden benne van, amit az...

Töltött paprika

A magyar konyha egyik meghatározó eleme szerintem a töltött paprika, de némi változtatással akár olasz ételnek is elmenne. A lényeg, hogy ahol ennyi paradicsom van, az rossz étel nem lehet. És ami meglepő, hogy az elkészítés sem különösen macerás. Egy óra alatt elkészíthető!...

Csirkemáj rizottó

Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan étel, amit nagyon fel lehet dobni a különféle hozzávalókkal, és könnyen a saját szánk ízére tudjuk formálni. Lehet vega, vagy éppen húsos, de mindenképpen nagyszerű....

Zellerkrémleves

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...

Lecsó nokedlivel

Valamiért néhányan furcsán néznek rám, amikor kiderül, hogy a lecsót nokedlivel eszem. Pedig szerintem ez a köret illik hozzá a legjobban. Számomra a lecsó, az mindenféle köret nélküli paprika és paradicsom alapú étel. Tehát sem tojás, sem tarhonya, sem rizs, sem egyéb nincs hozzá. Ezt azért gondoltam előre tisztázni, mert...