0 0
Házi tagliatelle – szélesmetélt

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Házi tagliatelle – szélesmetélt

Leírás

Megosztás

A házi tésztánál nincs jobb! Bár a hétköznapok lustasága sokszor elcsábít, hogy bolti tésztát használjunk, ünnepnapokon, vagy hétvégén nem szabad kihagyni, hiszen ez jó a testnek és a léleknek egyaránt.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás

Elkészítés

A lisztből és tojásból gyúrjunk tésztát. Ha nagyon kemény lenne, vagy nem elég gyúrható, akkor egy kevés vizet adjunk hozzá. De csak óvatosan! Ha a tésztát jó alaposan átgyúrtuk, akkor tegyük frissen tartó fóliába, és hagyjuk pihenni 30-40 percet hűtőben.

A lehűlt tésztát vágjuk 4-5 felé. Ezekből a darabokból nyújtsunk 1-2 mm vastag lapokat.

Gépi elkészítés:

Ha tésztagéppel nyújtjuk, akkor a legkisebb fokozatig nyújthatjuk. A kinyújtott tésztából vágjunk olyan hosszú sávokat, amilyen hosszúra szeretnénk a metéltet. A kinyújtott tésztalapot engedjük át a széles metélt készítő hengerpáron.

Kézi elkészítés:

Kézi daraboláshoz alaposan lisztezzük be a lap mindkét felét, majd tekerjük össze hosszában. Ha úgy érezzük, hogy összeragadna, akkor inkább lisztezzük be még jobban. A feltekert tésztából egy széles pengéjű éles késsel vágjunk kb. fél centis darabokat. Kézzel mozgassuk át a levágott darabokat, hogy szétjöjjön, és ne ragadjon össze.

Lobogó forró vízben 2-3 perc alatt főzzük készre a tésztát, és már tálalhatjuk is! 🙂

Bihari szilvás tekercs
előző
Bihari szilvás tekercs
Bolognai ragu
következő
Bolognai ragu házi szélesmetélttel
Bihari szilvás tekercs
előző
Bihari szilvás tekercs
Bolognai ragu
következő
Bolognai ragu házi szélesmetélttel