Background Image
0 0
Házi tagliatelle – szélesmetélt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Házi tagliatelle – szélesmetélt

Leírás

Megosztás

A házi tésztánál nincs jobb! Bár a hétköznapok lustasága sokszor elcsábít, hogy bolti tésztát használjunk, ünnepnapokon, vagy hétvégén nem szabad kihagyni, hiszen ez jó a testnek és a léleknek egyaránt.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás

Elkészítés

A lisztből és tojásból gyúrjunk tésztát. Ha nagyon kemény lenne, vagy nem elég gyúrható, akkor egy kevés vizet adjunk hozzá. De csak óvatosan! Ha a tésztát jó alaposan átgyúrtuk, akkor tegyük frissen tartó fóliába, és hagyjuk pihenni 30-40 percet hűtőben.

A lehűlt tésztát vágjuk 4-5 felé. Ezekből a darabokból nyújtsunk 1-2 mm vastag lapokat.

Gépi elkészítés:

Ha tésztagéppel nyújtjuk, akkor a legkisebb fokozatig nyújthatjuk. A kinyújtott tésztából vágjunk olyan hosszú sávokat, amilyen hosszúra szeretnénk a metéltet. A kinyújtott tésztalapot engedjük át a széles metélt készítő hengerpáron.

Kézi elkészítés:

Kézi daraboláshoz alaposan lisztezzük be a lap mindkét felét, majd tekerjük össze hosszában. Ha úgy érezzük, hogy összeragadna, akkor inkább lisztezzük be még jobban. A feltekert tésztából egy széles pengéjű éles késsel vágjunk kb. fél centis darabokat. Kézzel mozgassuk át a levágott darabokat, hogy szétjöjjön, és ne ragadjon össze.

Lobogó forró vízben 2-3 perc alatt főzzük készre a tésztát, és már tálalhatjuk is! 🙂

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Bihari szilvás tekercs
Előző
Bihari szilvás tekercs
Bolognai ragu
next
Bolognai ragu házi szélesmetélttel
Bihari szilvás tekercs
Előző
Bihari szilvás tekercs
Bolognai ragu
next
Bolognai ragu házi szélesmetélttel