0 0
Bihari szilvás tekercs

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Hozzávalók

Adag megadása
4 szelet Sertés hús comb vagy karaj
4 db érett Szilva lehet szilvabefőtt is
4 szelet jóízű Sonka
4 szelet Sajt
Bors
Fahéj
az összetűzéshez Fogvájó
Rántáshoz
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa

Bihari szilvás tekercs

  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

  • Rántáshoz

Leírás

Megosztás

Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!

Nem tűnik annyira bonyolultnak, mint amennyire első ránézésre tűnik, viszont megéri, mert nagyon finom! 🙂

Elkészítés

1
Kész

Ha mi szeleteljük a húst, akkor vágjuk egy kicsit vastagabbra a szeleteket, hogy jól ki tudjuk klopfolni a szeleteket.

2
Kész

A szeleteket sózzuk be és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal.

3
Kész

A kiterített szeletre tegyük rá a sonkaszeletet és a sajtot.

4
Kész

Magozzuk ki a szilvát, vágjuk félbe, és tegyük a sajtra. Szórjuk meg a szilvát egy kevés fahéjjal.

5
Kész

Tekerjük fel hosszában a húst, ügyeljünk arra, hogy legyen átfedés a két vége között. A feltekert hús két végét tűzzük össze fogvájóval, vagy hústűvel. Én azért szeretem a fogvájót, mert rövid, és könnyebb panírozni.

6
Kész

Panírozzuk be a hústekercseket, és bő olajban süssük aranybarnára őket.

7
Kész

Krumplipürével tálalhatjuk.

Citromos tészta
előző
Citromos spagetti
tagliatelle
következő
Házi tagliatelle – szélesmetélt
Citromos tészta
előző
Citromos spagetti
tagliatelle
következő
Házi tagliatelle – szélesmetélt