Background Image
0 0
Babos, tésztás egytál

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
30 dkg vörösbab konzerv
30 dkg Kagylótészta
10 dkg Füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
70 g Sűrített paradicsom Egy kis konzerv
15 dkg Sárgarépa
15 dkg zellergumó
1 tk zsálya
Bors
2 ek Étolaj

Babos, tésztás egytál

  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ismét egy gyorsan elkészíthető étel. Péntek lévén kézenfekvő, hogy egy kis bab kerüljön a tányérba. Sok családban szokás, hogy pénteken húsmentes napot tartanak, és ilyenkor általában valamilyen babos ételt készítenek. Persze azért a húst nem kell teljes mértékben elhagyni. Az egyszerűsége miatt akár egy kollégiumi konyhában is elkészíthető, és kellő energiát ad a szorgalmi időszak utolsó hetére!

Elkészítés

1
Kész

A hagymát apró kockákra vágjuk, a kolbászt pedig hosszában felvágjuk 4 felé, és ezeket a negyedeket felkarikázzuk. Lábosban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a hagymát is, és a kolbászt is.  Közben a sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk.

2
Kész

Megvárjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a kolbászból kisül a zsír, majd beletesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak a saját levükben. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a morzsolt, vagy apróra vágott zsályát. Átkevergetjük, majd felöntjük 6-7 dl vízzel, és közepes lángon főzzük.

3
Kész

Az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. A konzerv babot leszűrjük, lecsepegtetjük, és hozzáöntjük a lábosban rotyogó kolbászos zöldségekhez. Ha esetleg nem konzerv babot használnánk, hanem sima száraz babot, akkor azt előző este áztassuk be, és azzal kezdjük a főzést, mert annak több idő kell, míg megpuhul.

4
Kész

Amikor úgy érezzük, hogy már csak pár perc szükséges a tökéletes puhasághoz, adjuk hozzá a tésztát. Ha közben elfőtte a levét, akkor pótoljuk, mert a tészta elég sokat fel tud venni.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Házi tagliatelle, húsgombóccal és paradicsomos mártással
next
Répakrémleves
Előző
Házi tagliatelle, húsgombóccal és paradicsomos mártással
next
Répakrémleves