Hozzávalók
-
30 dkg vörösbab konzerv
-
30 dkg Kagylótészta
-
10 dkg Füstölt kolbász
-
1 fej vöröshagyma
-
70 g Sűrített paradicsomEgy kis konzerv
-
15 dkg Sárgarépa
-
15 dkg zellergumó
-
1 tk zsálya
-
só
-
Bors
-
2 ek Étolaj
Leírás
Ismét egy gyorsan elkészíthető étel. Péntek lévén kézenfekvő, hogy egy kis bab kerüljön a tányérba. Sok családban szokás, hogy pénteken húsmentes napot tartanak, és ilyenkor általában valamilyen babos ételt készítenek. Persze azért a húst nem kell teljes mértékben elhagyni. Az egyszerűsége miatt akár egy kollégiumi konyhában is elkészíthető, és kellő energiát ad a szorgalmi időszak utolsó hetére!
Elkészítés
1
Kész
|
A hagymát apró kockákra vágjuk, a kolbászt pedig hosszában felvágjuk 4 felé, és ezeket a negyedeket felkarikázzuk. Lábosban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a hagymát is, és a kolbászt is. Közben a sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk. |
2
Kész
|
Megvárjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a kolbászból kisül a zsír, majd beletesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak a saját levükben. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a morzsolt, vagy apróra vágott zsályát. Átkevergetjük, majd felöntjük 6-7 dl vízzel, és közepes lángon főzzük. |
3
Kész
|
Az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. A konzerv babot leszűrjük, lecsepegtetjük, és hozzáöntjük a lábosban rotyogó kolbászos zöldségekhez. Ha esetleg nem konzerv babot használnánk, hanem sima száraz babot, akkor azt előző este áztassuk be, és azzal kezdjük a főzést, mert annak több idő kell, míg megpuhul. |
4
Kész
|
Amikor úgy érezzük, hogy már csak pár perc szükséges a tökéletes puhasághoz, adjuk hozzá a tésztát. Ha közben elfőtte a levét, akkor pótoljuk, mert a tészta elég sokat fel tud venni. |