Cimke: zeller

Zellerkrémleves

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...

Zöldborsó leves

Végérvényesen itt a tavasz. Miközben a kertben már elültetésre kerülnek a zöldségek, és nem akarjuk kivárni az érett állapotot, ha tavaszi ízekre vágyunk, akkor előszedhetjük a fagyasztó mélyéről az ott lapuló zöldségeket, így két legyet üthetünk egy csapásra. Rákészülhetünk a tavaszi ízekre, és helyet csinálhatunk a friss zöldségeknek, hogy minél...

Babos, tésztás egytál

Ismét egy gyorsan elkészíthető étel. Péntek lévén kézenfekvő, hogy egy kis bab kerüljön a tányérba. Sok családban szokás, hogy pénteken húsmentes napot tartanak, és ilyenkor általában valamilyen babos ételt készítenek. Persze azért a húst nem kell teljes mértékben elhagyni. Az egyszerűsége miatt akár egy kollégiumi konyhában is elkészíthető, és kellő...

Hamis bableves

Először egy kis magyarázat, hogy miért hamis a bableves. Az ok egyszerű, még sosem csináltam igazi bableves, és receptet sem kerestem hozzá, egyszerűen csak próbáltam felidézni magamban, hogy mi minden van egy jó bablevesben. És hát bizonyos vélemények szerint, aminek olyan az íze, mint a bablevesnek, az bableves. 🙂...

Minestrone – olasz zöldségleves

Erre az olasz levesre mondhatnánk, hogy olyan, mint a magyaroknak a lecsó. Ahány ház, annyiféleképpen készítik. De vannak olyan alap elemek benne, amelyek meghatározzák a jellegét. Ilyen a fokhagyma, az olasz zöld fűszerek, a paradicsom, vagy éppen a levesbetétnek szánt tészta. A zöldségekre nincs előírás, hogy mi kerüljön bele, azt...