Cimke: kolbász
Töltött káposzta
A karácsony elengedhetetlen étele a töltöt káposzta. Sikere abban is rejlik, hogy ha előre jó sokat megcsinálunk, akkor a teljes ünnepi szezon alatt tudunk belőle enni, főleg, mivel a mondás úgy tartja, hogy minél többször melegítjük, annál finomabb. Mivel ebben az időszakban eléggé hideg idő szokott lenni, így azzal sem...
Kolbászos, paprikás tészta
Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!...
Lecsó nokedlivel
Valamiért néhányan furcsán néznek rám, amikor kiderül, hogy a lecsót nokedlivel eszem. Pedig szerintem ez a köret illik hozzá a legjobban. Számomra a lecsó, az mindenféle köret nélküli paprika és paradicsom alapú étel. Tehát sem tojás, sem tarhonya, sem rizs, sem egyéb nincs hozzá. Ezt azért gondoltam előre tisztázni, mert...
Rakott krumpli
Erre szokták azt mondani, hogy ahány ház, annyi szokás. Rengeteg verzióban fordul elő. Van, aki kicsit szárazabban csinálja, van, aki úgy, hogy jó kis szaftja legyen. Bevallom, én az utóbbi csoportba tartozom, és nem bánom, mert szerintem így ízekben sokkal gazdagabb lesz....
Kolbászos, kukoricás spagetti
Sokszor az okozza a legnagyobb örömet, amikor az ember fáradtan hazaér a munkából, egy szombati munkanap után, és már nincs kedve boltba menni, de az otthon fellelhető alapanyagokból sikerül összehozni valami igazán egyszerű, de finom ételt. Ilyen ez a mostani tészta is. Egy jó kis füstölt kolbász mindig van a...
Babos, tésztás egytál
Ismét egy gyorsan elkészíthető étel. Péntek lévén kézenfekvő, hogy egy kis bab kerüljön a tányérba. Sok családban szokás, hogy pénteken húsmentes napot tartanak, és ilyenkor általában valamilyen babos ételt készítenek. Persze azért a húst nem kell teljes mértékben elhagyni. Az egyszerűsége miatt akár egy kollégiumi konyhában is elkészíthető, és kellő...
Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel
Rögtön kezdjük egy kis magyarázattal. A fúzió jelen esetben azt jelenti, hogy magyaros ételt spanyolos technológiával indiai fűszerezéssel készítünk! Ha a technológiát nézzük, akkor leginkább a paella-ra hasonlít, bár a névadó paella sütő helyett jó lesz nekünk egy nagyobb serpenyő is. Az alapanyagokat tekintve a lecsó alapjaihoz nyúltam vissza, azaz...
Hamis bableves
Először egy kis magyarázat, hogy miért hamis a bableves. Az ok egyszerű, még sosem csináltam igazi bableves, és receptet sem kerestem hozzá, egyszerűen csak próbáltam felidézni magamban, hogy mi minden van egy jó bablevesben. És hát bizonyos vélemények szerint, aminek olyan az íze, mint a bablevesnek, az bableves. 🙂...