Background Image
0 0
Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
40 dkg Főtt, füstölt csülök
6 dkg Vaj
1 ek finomliszt
3 dl Tej
Bors
2 gerezd Fokhagyma
zöld-fűszerek bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
2 tk Ecetes, reszelt torma ízlés szerint csemege, vagy csípős

Csülkös gnocchi – Csülök tormaszósszal

Jellemzők
  • Fűszeres
  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most egy számomra kedvenc változatot mutatok meg. Lesz benne csülök, torma, mert ezek a húsvéthoz hozzátartoznak, de emellett azok is kedvelni fogják, akik a tésztaételekért vannak oda.

A gnocchi leírását itt lehet megtalálni, most csak a csülkös mártást ismertetem!

Elkészítés

1
Kész

Első lépésként a csülökhúst vágjuk apró kockára. Legalábbis én jobban szeretem ha apró, mert akkor jobban elvegyül a gnocchiban. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és egy kicsit pirítsuk meg rajta a felkockázott csülköt.

2
Kész

Szórjuk meg borssal, és a zöldfűszerekkel. Én két csipet bazsalikomot, 2 csipet petrezselymet, és egy csipet kakukkfüvet szoktam hozzá tenni. A gerezd fokhagymát törjük át fokhagymaprésen, vagy aprítsuk jó apróra, és szintén adjuk a csülökhöz. Hagyjuk, hogy egy kicsit a fűszerek átjárják a húst.

3
Kész

Szórjuk rá a lisztet, jó alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá a tej felét. Folyamatosan kevergessük, és ahogy egy kicsit kezd sűrűsödni, öntsünk hozzá a tejből. Ha nem lesz elég sűrű a végén a mártás, akkor egy kis lisztet szórhatunk rá, ha pedig túlságosan besűrűsödne, akkor öntsünk még hozzá egy kis tejet. Tegyünk hozzá a tormát, és még a végén rottyantsunk rajta egyet.

4
Kész

Az elkészült mártást tálaljuk gnocchival. Ízlés kérdése, de tálalhatjuk úgy is a csülökmártást, hogy rászedjük a köretre, de az is megoldás, ha frissen kifőtt gnocchit már a serpenyőben beleforgatjuk a mártásba.

5
Kész

Aki még bírja, és szeretné megbolondítani egy kicsit, az belekeverheti az egészet egy tűzálló tálba, szórhat sajtot a tetejére, és sütőben még magasabb szintre emelheti az élményt!

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Gnocchi
next
Sonkás rizottó
Előző
Gnocchi
next
Sonkás rizottó