Hozzávalók
-
40 dkg Főtt, füstölt csülök
-
6 dkg Vaj
-
1 ek finomliszt
-
3 dl Tej
-
Bors
-
2 gerezd Fokhagyma
-
zöld-fűszerekbazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
-
2 tk Ecetes, reszelt tormaízlés szerint csemege, vagy csípős
Leírás
Ha már húsvét, akkor nem maradhat el az ünnepi asztalról a jó kis csülök. Sokféle formában elkészíthetjük, de én most egy számomra kedvenc változatot mutatok meg. Lesz benne csülök, torma, mert ezek a húsvéthoz hozzátartoznak, de emellett azok is kedvelni fogják, akik a tésztaételekért vannak oda.
A gnocchi leírását itt lehet megtalálni, most csak a csülkös mártást ismertetem!
Elkészítés
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Szórjuk rá a lisztet, jó alaposan keverjük el, majd öntsük hozzá a tej felét. Folyamatosan kevergessük, és ahogy egy kicsit kezd sűrűsödni, öntsünk hozzá a tejből. Ha nem lesz elég sűrű a végén a mártás, akkor egy kis lisztet szórhatunk rá, ha pedig túlságosan besűrűsödne, akkor öntsünk még hozzá egy kis tejet. Tegyünk hozzá a tormát, és még a végén rottyantsunk rajta egyet. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|
Aki még bírja, és szeretné megbolondítani egy kicsit, az belekeverheti az egészet egy tűzálló tálba, szórhat sajtot a tetejére, és sütőben még magasabb szintre emelheti az élményt! |