1 0
Karfiol leves

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Hozzávalók

Adag megadása
1 közepes fej Karfiol 500-600 g megtisztítva
1 liter Víz
1 közepes fej Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
1 db Petrezselyem gyökér
100 g Tejföl
1 csapott ek Liszt
Bors
Petrezselyem

Karfiol leves

  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Sokan jellegtelen alapanyagnak tartják a karfiolt, de ha jobban megismerjük, akkor bizony még akár hús pótlására is használhatjuk. Ráadásul az ára is kedvező, így ha kellő fantáziával rendelkezünk, akkor olcsó, és finom ételeket készíthetünk belőle. Amit nem mindenki tud róla, hogy viszonylag magas a C-vitamin tartalma! A felhasználást tekintve a hús pótlása mellett készíthetünk belőle akár még savanyúságot, vagy mártást is. Lehet, hogy mégsem annyira unalmas zöldség?

Most egy nagyon egyszerű leves receptjét szeretném megosztani, ami remélem sokak tetszését elnyeri.

Elkészítés

1
Kész

Szeretem, ha a hagyma szétfő a levesben, amitől egy kicsit be is sűrűsödik, ezért először apró kockákra szeletelem, majd a zsiradékon egy kicsit megdinsztelem.

2
Kész

Közben megsózom, hogy kiengedje a levét, majd rászórom a borsot. Egy-két kevergetés után felöntöm az egészet a vízzel, és forrásig melegítem.

3
Kész

Amíg a víz felforr, megtisztítjuk és felkarikázzuk a répákat, illetve rózsáira szedjük a karfiolt. Ha a víz felforrt, beletesszük a zöldségeket, kicsit lejjebb vesszük a lángot, és lassú tűzön puhára főzzük őket.

4
Kész

Ha megpuhultak, a tejfölt összekeverjük a liszttel. Egy merőkanállal a forró levesből a tejfölös lisztre öntünk, majd ezzel a forró levessel felhígítjuk. Az egészet hozzáöntjük a leveshez, jól elkeverjük, majd összerottyantjuk.

5
Kész

Tálalásnál szórjunk rá friss metélőpetrezselymet díszítésként.

előző
Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen
következő
Céklás brownie – a bíbor csoda
előző
Csalamádé, hogy a tél színesebb legyen
következő
Céklás brownie – a bíbor csoda