Hozzávalók
-
10 dkg Darált hús
-
1 fej vöröshagyma
-
500 ml Paradicsom szószvagy 2 nagy konzerv sűrített paradicsom vízzel felhígítva
-
1/2 tk Kakukkfű
-
1/2 tk Oregánó
-
1/2 ek Sertés zsír
-
só
-
Bors
-
40 dkg Spagetti
-
20 dkg Reszelt sajt
Leírás
Ez az étel az elsők között volt, amit életem során megcsináltam. Az egész úgy kezdődött, hogy milánóit szerettem volna enni, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell csinálni. Mivel nem volt elérhető közelségben recept, megpróbáltam magam kitalálni az összetevőket. Aminek az eredménye az lett, hogy végtelenül leegyszerűsítettem a dolgot. Szemeim előtt természetesen csak a hús és a paradicsom lebegett, ami ugye inkább bolognai. 🙂
Elkészítés
1
Kész
|
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ha a hagyma üvegesre sült, akkor adjuk hozzá a darált húst. Egy kicsit forgassuk át a zsíron, hogy egy pici színe legyen, majd sózzuk, borsozzuk. |
2
Kész
|
Ha szárított zöld fűszereket használunk, akkor most adjuk hozzá a húshoz. Várjuk meg, amíg a só hatására a hús kiengedi a nedvességtartalmát, és egy kicsit pároljuk benne. |
3
Kész
|
Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és ha friss zöld fűszereink vannak, akkor azt most tegyük bele. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon az egész, és ezzel el is készültük. |
4
Kész
|
A spagettit főzzük meg a zacskón jelzett módon majd tálaljuk a húsos szósszal úgy, hogy a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Ha többször csináltuk már, és kitapasztaltuk a mennyiségeket, akkor akár össze is keverhetjük a tésztát a szósszal. |