Paradicsomos húsos spagetti

Ez az étel az elsők között volt, amit életem során megcsináltam. Az egész úgy kezdődött, hogy milánóit szerettem volna enni, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell csinálni. Mivel nem volt elérhető közelségben recept, megpróbáltam magam kitalálni az összetevőket. Aminek az eredménye az lett, hogy végtelenül leegyszerűsítettem a dolgot. Szemeim előtt természetesen csak a hús és a paradicsom lebegett, ami ugye inkább bolognai. 🙂

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml paradicsom szósz (vagy 2 nagy konzerv sűrített paradicsom vízzel felhígítva)
  • zöld-fűszerek: kakukkfű, oregánó
  • só, bors
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ha a hagyma üvegesre sült, akkor adjuk hozzá a darált húst. Egy kicsit forgassuk át az olajon, hogy egy pici színe legyen, majd sózzuk, borsozzuk. Ha szárított zöld fűszereket használunk, akkor most adjuk hozzá a húshoz. Várjuk meg, amíg a só hatására a hús kiengedi a nedvességtartalmát, és egy kicsit pároljuk benne. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és ha friss zöld fűszereink vannak, akkor azt most tegyük bele. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon az egész, és ezzel el is készültük.

A spagettit főzzük meg a zacskón jelzett módon majd tálaljuk a húsos szósszal úgy, hogy a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Ha többször csináltuk már, és kitapasztaltuk a mennyiségeket, akkor akár össze is keverhetjük a tésztát a szósszal.

 


Ha tetszik a bejegyzés, akkor nyomj egy lájkot, és oszd meg kérlek, hogy ismerőseid is értesüljenek róla!