Background Image
0 1
Paradicsomos húsos spagetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

10 dkg Darált hús
1 fej Vöröshagyma
500 ml Paradicsom szósz vagy 2 nagy konzerv sűrített paradicsom vízzel felhígítva
1/2 tk Kakukkfű
1/2 tk Oregánó
1/2 ek Sertés zsír
Bors
40 dkg Spagetti
20 dkg Reszelt sajt

Paradicsomos húsos spagetti

Konyha:
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez az étel az elsők között volt, amit életem során megcsináltam. Az egész úgy kezdődött, hogy milánóit szerettem volna enni, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell csinálni. Mivel nem volt elérhető közelségben recept, megpróbáltam magam kitalálni az összetevőket. Aminek az eredménye az lett, hogy végtelenül leegyszerűsítettem a dolgot. Szemeim előtt természetesen csak a hús és a paradicsom lebegett, ami ugye inkább bolognai. 🙂

Elkészítés

1
Kész

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ha a hagyma üvegesre sült, akkor adjuk hozzá a darált húst. Egy kicsit forgassuk át a zsíron, hogy egy pici színe legyen, majd sózzuk, borsozzuk.

2
Kész

Ha szárított zöld fűszereket használunk, akkor most adjuk hozzá a húshoz. Várjuk meg, amíg a só hatására a hús kiengedi a nedvességtartalmát, és egy kicsit pároljuk benne.

3
Kész

Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és ha friss zöld fűszereink vannak, akkor azt most tegyük bele. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon az egész, és ezzel el is készültük.

4
Kész

A spagettit főzzük meg a zacskón jelzett módon majd tálaljuk a húsos szósszal úgy, hogy a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Ha többször csináltuk már, és kitapasztaltuk a mennyiségeket, akkor akár össze is keverhetjük a tésztát a szósszal.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Hamis bableves
Következő
Tejszínes, kolbászos palacsinta
Előző
Hamis bableves
Következő
Tejszínes, kolbászos palacsinta