Cimke: vacsora

Citromos tészta

Citromos spagetti

Ha nagy meleg van, akkor a legjobb üdítő ital a limonádé. De mi van akkor, ha éhesek vagyunk a nagy melegben és nem szomjasak? Akkor csinálunk limonádés tésztát! Azokat rakjuk bele, amitől a limonádé is felfrissülést okoz....

Ratatouille

Habár lecsószezonnak lassan vége  van, érdemes kitekinteni egy kicsit más vidékek felé is, hogy más konyhák mit hoznak ki a szezon alapanyagaiból. Így esett a választás a francia változatra, amit szoktak mediterrán lecsónak, vagy francia lecsónak is hívni. Elsősorban Provence-ban, tehát a déli, mediterrán vidéken készítik. Fogyasztható önmagában, húsmentes fogásként,...

carbonara

Spagetti carbonara

Vannak ételek, amelyek elkészítése előtt vannak elképzeléseink arról, hogy hogyan fog kinézni, vagy milyen lesz az íze, és aztán amikor elkészül, csak állunk fölötte, hogy biztosan ezt akartuk? Így voltam én is carbonara spagettivel, aminél azt éreztem, hogy talán egy kicsit sok volt a tojás, mert inkább hasonlított rántottás spagettire,...

Sonkás rizottó

Elhatároztam, hogy a húsvéti menüből megmaradt finomságokat lefagyasztom, hogy ne vesszen kárba, és jobb híján legyen mihez nyúlni. Ez konkrétan azt jelentette, hogy a sonka főzőlevét, és a megmaradt sonkát is lefagyasztottam. Nos, ez egészen eddig bírta. 🙂 Szóval felütöttem a készletet, és nekiálltam valami finomnak. Valahogy adta magát, hogy...

Sertéshúsos, gombás curry

A nemzetközi konyhából szerintem nagyon sokat lehet tanulni. Sokszor csak annyit, hogy milyen alapanyagokat miként használnak fel, de akár technológiai fogásokat is. Aztán az is előfordul, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeljük a dolgot, és a saját technikával, technológiával oldjuk meg a feladatot. Ebben az ételben minden benne van, amit az...

Kolbászos, paprikás tészta

Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!...

Csirkemáj rizottó

Egy kis olaszos ízvilág, némi belsőséggel. A végeredmény lenyűgöző! A színek gyönyörűek, az íz fenomenális. A rizottó is egy olyan étel, amit nagyon fel lehet dobni a különféle hozzávalókkal, és könnyen a saját szánk ízére tudjuk formálni. Lehet vega, vagy éppen húsos, de mindenképpen nagyszerű....

Zellerkrémleves

Az ősznek is megvan a maga szépsége. Ilyenkor a föld ellát minket különböző gyökérzöldségekkel, így érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Bár egész évben kapható, még is csak most van a szezonja a zellernek, ezért a szezonális táplálkozásnál előtérbe kerülhet. Nem csak a többi zöldséggel együtt használható, hanem önmagában is...

Paella egy kicsit magyarosan

A paella valahogy olyan lehet a spanyoloknak, mint a lecsó a magyaroknak. Mindenkinek van saját receptje, amire esküszik, de az alapanyagok nagyrészt változatlanok, csak az arányokban tér el. És ugye a nagy titok, amiről az étel a nevét kapta, a hamisítatlan, kétfülű, paella serpenyő. Na meg persze esetleg a rizs....

Szardellás tészta olívabogyóval

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül....

Paradicsomos húsos spagetti

Ez az étel az elsők között volt, amit életem során megcsináltam. Az egész úgy kezdődött, hogy milánóit szerettem volna enni, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell csinálni. Mivel nem volt elérhető közelségben recept, megpróbáltam magam kitalálni az összetevőket. Aminek az eredménye az lett, hogy végtelenül leegyszerűsítettem a dolgot. Szemeim...

Weekend project: Házi fehér kenyér

Sokan kérdezték már, hogy mi az általam készített kenyér receptje, így most engedve a nyomásnak megosztom mindenkivel. Nem kell különlegességre gondolni, egyszerű fehér kenyérről szól a történet. Az is köztudott, hogy nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat, ezért csak a legszükségesebb összetevők vannak benne. Persze akiben van kísérletező hajlam, az továbbfejlesztheti,...