Cimke: hús (darált)

Töltött káposzta

A karácsony elengedhetetlen étele a töltöt káposzta. Sikere abban is rejlik, hogy ha előre jó sokat megcsinálunk, akkor a teljes ünnepi szezon alatt tudunk belőle enni, főleg, mivel a mondás úgy tartja, hogy minél többször melegítjük, annál finomabb. Mivel ebben az időszakban eléggé hideg idő szokott lenni, így azzal sem...

Bolognai ragu

Bolognai ragu házi szélesmetélttel

Valahogy mindig az olasz ételeknél kötünk ki. És akkor a két leggyakrabban előkerülő tészta a bolognai és a milánói. És ha már darált hús van otthon, akkor természetesen a bolognai lesz a nyertes. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne szeretnék, mert tényleg egy remek fogás. Viszonylag egyszerű és tényleg megéri...

Töltött paprika

A magyar konyha egyik meghatározó eleme szerintem a töltött paprika, de némi változtatással akár olasz ételnek is elmenne. A lényeg, hogy ahol ennyi paradicsom van, az rossz étel nem lehet. És ami meglepő, hogy az elkészítés sem különösen macerás. Egy óra alatt elkészíthető!...

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc

Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új ételt is kaphatunk. De az igazság az, hogy ha jobban utána járunk, akkor már nem is annyira új az az étel. Más kultúrákban, más néven, egy kicsit eltérő fűszerezéssel, de...

Adana-kebab

Ez a furcsa nevű étel török eredetű. De nem kell ám megijedni, nem lesz annyira ismeretlen, mert a magyar konyhában is megtalálható, igaz, kicsit másként. Hiába, az a 150 év nem múlt el nyomtalanul. Ha erős a gyanúnk, hogy a mi fasírtunk, és ez a kebab rokonok, akkor nem állhatunk...

Ravioli: az olasz és az indiai

Az elmúlt időszakban két konyha ihlette ételt készítettem. Az olasz, és az indiai nem éppen rokon stílusú konyha, most mégis megpróbálom ötvözni a kettőt. Ami most készül, az egy húsos ravioli indiai mártással. Tudom, furcsán hangzik, de a végeredményt tekintve nagyon izgalmas. És közben bemutatok egy jó kis konyhai eszközt...

Házi tagliatelle, húsgombóccal és paradicsomos mártással

Imádom a paradicsomos ételeket! Azt hiszem, ezzel sokan vagyunk így. Főleg akkor, ha egyszerűen el lehet készíteni. Ez a fogás mondjuk határeset, mert a gombócokkal lehet egy kicsit pepecselni. De a jó hír az, hogy ha már egyszer nekiállunk, akkor csinálhatunk nagyobb mennyiséget is a gombócokból, és akár le is...

Paradicsomos húsos spagetti

Ez az étel az elsők között volt, amit életem során megcsináltam. Az egész úgy kezdődött, hogy milánóit szerettem volna enni, de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell csinálni. Mivel nem volt elérhető közelségben recept, megpróbáltam magam kitalálni az összetevőket. Aminek az eredménye az lett, hogy végtelenül leegyszerűsítettem a dolgot. Szemeim...