Hozzávalók
-
1 fej vöröshagyma
-
1 közepes Sárgarépa
-
1 közepes Petrezselyem gyökér
-
1/2 fej zellergumóplusz a zöldje is
-
1 db fehérbab konzerv Bab
-
10 dkg Kolozsvári szalonna
-
10 cm Füstölt kolbász
-
2 gerezd Fokhagyma
-
1 liter víz
-
só
-
Bors
Leírás
Először egy kis magyarázat, hogy miért hamis a bableves. Az ok egyszerű, még sosem csináltam igazi bableves, és receptet sem kerestem hozzá, egyszerűen csak próbáltam felidézni magamban, hogy mi minden van egy jó bablevesben. És hát bizonyos vélemények szerint, aminek olyan az íze, mint a bablevesnek, az bableves. 🙂
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Öntsük fel a zöldségeket kb. 1 liter vízzel. Ha úgy érezzük kóstolás után, hogy a zöldségeink félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a babot. Az már ízlés kérdése, hogy a levét is hozzáöntjük-e, szerintem semmi baj nem történik, ha igen. Szórjuk meg a zeller durvára vágott zöldjével. Főzzük készre az egészet, és tálaljuk széles-metélttel. |
4
Kész
|