0 0
Hamis bableves

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Hozzávalók

Adag megadása
1 fej Vöröshagyma
1 közepes Sárgarépa
1 közepes Petrezselyem gyökér
1/2 fej Zeller gumó plusz a zöldje is
1 db fehérbab konzerv Bab
10 dkg Kolozsvári szalonna
10 cm Füstölt kolbász
2 gerezd Fokhagyma
1 liter Víz
Bors

Hamis bableves

Konyha
  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Először egy kis magyarázat, hogy miért hamis a bableves. Az ok egyszerű, még sosem csináltam igazi bableves, és receptet sem kerestem hozzá, egyszerűen csak próbáltam felidézni magamban, hogy mi minden van egy jó bablevesben. És hát bizonyos vélemények szerint, aminek olyan az íze, mint a bablevesnek, az bableves. 🙂

 

Elkészítés

1
Kész

A kolozsvári szalonnát vágjuk vékony (kb. fél cm széles, fél cm vastag) csíkokra, és a lábasban süssük addig, amíg ki nem engedi a zsírját. Tegyük rá a kockára vágott hagymát, majd a negyedelt és felkarikázott kolbászt, és az apróra vágott fokhagymát.

2
Kész

A zöldségeket vágjuk apró kockákra, és dobjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, és megkevergetve addig pároljuk, amíg a zöldségek ki nem engedik a levüket.

3
Kész

Öntsük fel a zöldségeket kb. 1 liter vízzel. Ha úgy érezzük kóstolás után, hogy a zöldségeink félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a babot. Az már ízlés kérdése, hogy a levét is hozzáöntjük-e, szerintem semmi baj nem történik, ha igen.  Szórjuk meg a zeller durvára vágott zöldjével.  Főzzük készre az egészet, és tálaljuk széles-metélttel.

4
Kész

Ha egy kicsit nehezebb ételt is elbírunk, akkor készíthetünk hozzá rántást, vagy egy tejfölös habarást is. A tészta helyett levesbetétként csinálhatunk csipetkét, vagy lustábbak akár nokedlit is szaggathatunk bele.

előző
Szarvashúsos ravioli áfonyamártással – VKF 52. forduló
következő
Paradicsomos húsos spagetti
előző
Szarvashúsos ravioli áfonyamártással – VKF 52. forduló
következő
Paradicsomos húsos spagetti