Background Image
0 0
Szardellás tészta olívabogyóval

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Szardellás tészta olívabogyóval

Leírás

Megosztás

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

  • 40 dkg hosszúmetélt
  • 60 g (1 tubus) szardella paszta (10 szardellafilé)
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 125 g fekete magozott olívabogyó
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 csipet Cayenne bors
  • aprított petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát. Egy kicsit kevergessük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Adjuk hozzá a szardella pasztát. Ha egész szardellát használunk, akkor vágjuk apró darabokra, és az olajon nyomkodjuk villával össze, hogy pürés állaga legyen. Mivel a paszta elég sós, így már valószínűleg nem szükséges sózni az ételt. Az kimagozott olívabogyót daraboljuk össze kb. negyedekre-hatodokra, ahogy sikerül, és a mérete kiadja. A paradicsomot hámozzuk meg, magozzuk ki, és azt is vágjuk apró kockákra. Ha valaki nem annyira finnyás, akkor el lehet tekinteni a hámozástól, és a magozástól. Ilyenkor arra figyelni kell, hogy több lé marad a paradicsomban, így azt majd a serpenyőben fogja kiadni magából. Tegyük a serpenyőbe az olívabogyót, és a paradicsomot is, majd fűszerezzük meg a Cayenne borssal. Tegyünk rá egy fedőt, és kis lángon hagyjuk főni addig, ameddig a tészta elkészül (ez kb. 20 perc).

Egy fazékban forraljunk fel sós vizet. A lobogó vízbe tegyük bele a tésztát, és a csomagoláson szereplő előírások alapján főzzük készre. A megfőtt tésztát adjuk a szardellamártáshoz, és jó alaposan forgassuk össze. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

Szardellás tészta
Szardellás tészta

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Frankfurti leves
next
Sült nyúlhús újburgonyával
Előző
Frankfurti leves
next
Sült nyúlhús újburgonyával