Background Image
0 0
Szardellás tészta olívabogyóval

Oszd meg a közösségi hálózatodon:

Vagy egyszerűen kimásolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag beállítása:
40 dkg hosszúmetélt
60 g (1 tubus) szardella paszta kb. 10 db szardellafilé
3 ek Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma zúzott
125 g Olívabogyó fekete és magozott
2 db nagyobb Paradicsom
1 csipet Cayenne bors
Petrezselyem díszítéshez

Tápanyag-információ

635,6 kcal
Energia
17,6 gramm
Fehérje
19,9 gramm
Zsír
77,8 gramm
Szénhidrát

Szardellás tészta olívabogyóval

  • 30 perc
  • 4 adag
  • Közepes

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül.

Lépések

1
Kész

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát. Egy kicsit kevergessük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma.

2
Kész

Adjuk hozzá a szardella pasztát. Ha egész szardellát használunk, akkor vágjuk apró darabokra, és az olajon nyomkodjuk villával össze, hogy pürés állaga legyen. Mivel a paszta elég sós, így már valószínűleg nem szükséges sózni az ételt.

3
Kész

Az kimagozott olívabogyót daraboljuk össze kb. negyedekre-hatodokra, ahogy sikerül, és a mérete kiadja.

4
Kész

A paradicsomot hámozzuk meg, magozzuk ki, és azt is vágjuk apró kockákra. Ha valaki nem annyira finnyás, akkor el lehet tekinteni a hámozástól, és a magozástól. Ilyenkor arra figyelni kell, hogy több lé marad a paradicsomban, így azt majd a serpenyőben fogja kiadni magából.

5
Kész

Tegyük a serpenyőbe az olívabogyót, és a paradicsomot is, majd fűszerezzük meg a Cayenne borssal. Tegyünk rá egy fedőt, és kis lángon hagyjuk főni addig, ameddig a tészta elkészül (ez kb. 20 perc).

6
Kész

Egy fazékban forraljunk fel sós vizet. A lobogó vízbe tegyük bele a tésztát, és a csomagoláson szereplő előírások alapján főzzük készre. A megfőtt tésztát adjuk a szardellamártáshoz, és jó alaposan forgassuk össze. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

előző
Frankfurti leves
következő
Sült nyúlhús újburgonyával
előző
Frankfurti leves
következő
Sült nyúlhús újburgonyával