Hozzávalók
-
40 dkg hosszúmetélt
-
60 g (1 tubus) szardella pasztakb. 10 db szardellafilé
-
3 ek Olívaolaj
-
3 gerezd Fokhagymazúzott
-
125 g Olívabogyófekete és magozott
-
2 db nagyobb Paradicsom
-
1 csipet Cayenne bors
-
Petrezselyemdíszítéshez
Leírás
A nyár beköszöntével az ételeink is kezdenek a meleghez igazodni. Észrevétlenül kerülnek előtérbe a mediterrán ízek, és már jobban értékeljük friss termések adta lehetőségeket. A most következő recept előny, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában, és küzdeni a hőgutával, mert kb. 25-30 perc alatt elkészül.
Lépések
1
Kész
|
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát. Egy kicsit kevergessük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma. |
2
Kész
|
Adjuk hozzá a szardella pasztát. Ha egész szardellát használunk, akkor vágjuk apró darabokra, és az olajon nyomkodjuk villával össze, hogy pürés állaga legyen. Mivel a paszta elég sós, így már valószínűleg nem szükséges sózni az ételt. |
3
Kész
|
Az kimagozott olívabogyót daraboljuk össze kb. negyedekre-hatodokra, ahogy sikerül, és a mérete kiadja. |
4
Kész
|
A paradicsomot hámozzuk meg, magozzuk ki, és azt is vágjuk apró kockákra. Ha valaki nem annyira finnyás, akkor el lehet tekinteni a hámozástól, és a magozástól. Ilyenkor arra figyelni kell, hogy több lé marad a paradicsomban, így azt majd a serpenyőben fogja kiadni magából. |
5
Kész
|
Tegyük a serpenyőbe az olívabogyót, és a paradicsomot is, majd fűszerezzük meg a Cayenne borssal. Tegyünk rá egy fedőt, és kis lángon hagyjuk főni addig, ameddig a tészta elkészül (ez kb. 20 perc). |
6
Kész
|