Leírás
Nem tudom, mi lett a nyulakkal, de érdekes, hogy szinte úgy kell vadászni, hogy a boltban kapjunk. Én is véletlenül akadtam rá, és ez sem a leghúsosabb rész volt, mert 4 darab első futómű volt a fél kilós csomagban. Az meg ugye nem a legizmosabb része. Szóval régen nagyon sokan foglalkoztak nyúltenyésztéssel, amiket aztán átvettek, és eljuttatták a fogyasztókhoz. Ja, de az még nem az ipari húselőállításról szólt. Gondolom nem a leggazdaságosabb az előállítása, legalábbis a csirkéhez és sertéshez viszonyítva, de egy elég szapora jószág, és a húsa is finom.
Hozzávalók
- 500 g nyúl első comb
- 30 dkg apró újburgonya
- 1,5 ek étolaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 tk aprított petrezselyem
A recept két főre van, mert tényleg annyira kevés rajta a hús, hogy egy ember simán bevág kettőt. 🙂
Elkészítés
Igazából nem sok mindent kell vele csinálni. A húst sózzuk be, és borsozzuk meg. Egy tálkában keverjük össze az olajat a pirospaprikával és fokhagymával, majd egy ecsettel kenjük be vele a húsokat minden oldalon. Ha hagyjuk egy 20 percet pihenni, akkor ezt a pácot magába szívja a hús, de akár rögtön mehet a tepsibe. Az újkrumplit mossuk meg, és tegyük a tepsibe a húsok mellé. Ha nem sikerül apró krumplit venni, akkor jó a nagyobb is, ilyenkor negyedeljük fel. A maradék páccal nyugodtan átforgathatjuk a krumplit, ártani biztosan nem fog neki egy kis fűszer. 🙂
Öntsünk fél-egy dl vizet a hús alá, takarjuk be az egészet alufóliával, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig. Meglepő lehet, hogy csak ilyen kevés ideig kell sütni, de mivel kevés hús van a csontokon, hamar meg fog puhulni, a krumplinak meg amúgy sem kell sokkal több idő. 25 perc után vegyük le az alufóliát, és így süssük tovább még 15-20 percig, ügyelve arra, hogy ki ne száradjon a hús. Ha minden szépen megsült, akkor vegyük ki a húst, tegyük félre, majd a krumplit forgassuk össze az aprított petrezselyemmel.