Cimke: zsemlemorzsa

Bihari szilvás tekercs

Bihari szilvás tekercs

Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!...

Ratatouille

Habár lecsószezonnak lassan vége  van, érdemes kitekinteni egy kicsit más vidékek felé is, hogy más konyhák mit hoznak ki a szezon alapanyagaiból. Így esett a választás a francia változatra, amit szoktak mediterrán lecsónak, vagy francia lecsónak is hívni. Elsősorban Provence-ban, tehát a déli, mediterrán vidéken készítik. Fogyasztható önmagában, húsmentes fogásként,...

Szilvás gombóc

A szeptember a szilva hava, így mi lehet jobb étel, mint a mindenki által ismert szilvás gombóc. Nem kell nagymamának lenni hozzá, hogy jó gombócot készítsünk, de a bátorság mindenképpen kell hozzá. Pedig nem egy bonyolult étel, ráadásul variálható is, szilva helyett más gyümölcsöt is tehetünk bele....

Kijevi csirkemell

A hús jó! Ezen nem érdemes vitázni. A csirkemell számomra női hús, mert annyira különbözik minden mástól, egy kicsit száraz is, és valahogy a nők oda vannak érte. Egyébként nem annyira rossz, de azzal a szárazsággal kezdeni kellene valamit. Ha ki akarjuk rántani, akkor nem sok lehetőségünk marad. Meg kell...

Adana-kebab

Ez a furcsa nevű étel török eredetű. De nem kell ám megijedni, nem lesz annyira ismeretlen, mert a magyar konyhában is megtalálható, igaz, kicsit másként. Hiába, az a 150 év nem múlt el nyomtalanul. Ha erős a gyanúnk, hogy a mi fasírtunk, és ez a kebab rokonok, akkor nem állhatunk...