Hozzávalók
-
1 fej vöröshagyma
-
8 cm Füstölt kolbász
-
6 közepes fej Gomba
-
1 db TV paprika
-
1 db Paradicsom
-
2 tk Darált paprika krém
-
1 tk Garam masala
-
1 tk Kurkuma
-
Őrölt bors
-
5 dkg Vaj
-
1,5 bögre Rizs
-
3 bögre víz
Leírás
Rögtön kezdjük egy kis magyarázattal. A fúzió jelen esetben azt jelenti, hogy magyaros ételt spanyolos technológiával indiai fűszerezéssel készítünk! Ha a technológiát nézzük, akkor leginkább a paella-ra hasonlít, bár a névadó paella sütő helyett jó lesz nekünk egy nagyobb serpenyő is. Az alapanyagokat tekintve a lecsó alapjaihoz nyúltam vissza, azaz paprika, paradicsom, és hogy mégse legyen annyira húsmentes, egy kis kolbász.
A fűszerezés azért lett indiai, mert bár az eredeti, ünnepi alkalmakra készített paella-t sáfránnyal ízesítik-színesítik, azért az egyszerű hétköznapokon túlzás lehet. Így marad a kurkuma, ami gyönyörű sárga színt kölcsönöz az ételnek, és mivel mostanában eléggé elkezdett érdekelni az indiai konyha, került bele egy kis garam masala is. Ezt a fűszerkeveréket a hiperekben lehet kapni, elég kedvező áron, tehát nem egy elérhetetlen dologról van szó.
Lépések
1
Kész
|
A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, vigyázva arra, hogy nehogy megégjen. Dobjuk rá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. |
2
Kész
|
A kolbászt vágjuk negyed karikákra, a paprikát kb. ugyanakkora méretűre, és adjuk a hagymához. Ha a kolbász kiengedte a zsírját, akkor tegyük bele a vékony szeletekre vágott gombát. |
3
Kész
|
Egy picit pirítsuk meg a gombát, majd adjuk hozzá a kb. 1x1 cm-es darabokra vágott gombát, a darált paprikakrémet, és a borsot. Ha a gomba és a paradicsom kiengedte a nedvességet, akkor tegyük hozzá a garam masalát és a kurkumát. |
4
Kész
|
Alaposan keverjük el, és öntsük bele a rizst, majd öntsünk rá egy fél bögre vizet és egy utolsót keverjünk rajta. Innentől kezdve már ne keverjük, hanem csak rázogassuk, mert különben a rizsről leválik a keményítő, ami besűríti a szaftot, és olyan állagot kapunk, mint a rizottónál. Persze ha ez nem baj, akkor néha belekeverhetünk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá addig, amíg a rizs puhára nem fő. |