Cimke: garam masala

Sertéshúsos, gombás curry

A nemzetközi konyhából szerintem nagyon sokat lehet tanulni. Sokszor csak annyit, hogy milyen alapanyagokat miként használnak fel, de akár technológiai fogásokat is. Aztán az is előfordul, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeljük a dolgot, és a saját technikával, technológiával oldjuk meg a feladatot. Ebben az ételben minden benne van, amit az...

Stefánia szelet, vagy inkább gombóc

Néha eltérhetünk az eddig megszokott formáktól. Az alapanyagok ugyanazok, mint amit eddig megszoktunk, de a forma miatt akár egy új ételt is kaphatunk. De az igazság az, hogy ha jobban utána járunk, akkor már nem is annyira új az az étel. Más kultúrákban, más néven, egy kicsit eltérő fűszerezéssel, de...

Ravioli: az olasz és az indiai

Az elmúlt időszakban két konyha ihlette ételt készítettem. Az olasz, és az indiai nem éppen rokon stílusú konyha, most mégis megpróbálom ötvözni a kettőt. Ami most készül, az egy húsos ravioli indiai mártással. Tudom, furcsán hangzik, de a végeredményt tekintve nagyon izgalmas. És közben bemutatok egy jó kis konyhai eszközt...

Hal kari

Az alábbi receptet inkább nevezném indiai ihletésűnek, mint indiainak, hiszen az eredetihez képest elég sok minden módosítva lett benne. Szerényebb a fűszerezése, és inkább csak olyan alapanyagok vannak benne, amik viszonylag könnyebben beszerezhetők. Tudom, Budapesten mindent meg lehet venni, de egy pár tízezres városban ez már nem mindig annyira egyszerű,...

Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel

Rögtön kezdjük egy kis magyarázattal. A fúzió jelen esetben azt jelenti, hogy magyaros ételt spanyolos technológiával indiai fűszerezéssel készítünk! Ha a technológiát nézzük, akkor leginkább a paella-ra hasonlít, bár a névadó paella sütő helyett jó lesz nekünk egy nagyobb serpenyő is. Az alapanyagokat tekintve a lecsó alapjaihoz nyúltam vissza, azaz...