Background Image
0 0
Kolbászos, kukoricás spagetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
1 fej vöröshagyma
10 dkg Füstölt kolbász
150 g konzerv csemegekukorica
2 dl Tejszín
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
Kakukkfű
Oregánó
20 dkg Spagetti
ízlés szerint Reszelt sajt

Kolbászos, kukoricás spagetti

Konyha:
  • 15 perc
  • 2 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Sokszor az okozza a legnagyobb örömet, amikor az ember fáradtan hazaér a munkából, egy szombati munkanap után, és már nincs kedve boltba menni, de az otthon fellelhető alapanyagokból sikerül összehozni valami igazán egyszerű, de finom ételt. Ilyen ez a mostani tészta is. Egy jó kis füstölt kolbász mindig van a hűtőben, és a hétvégi pizzázásból maradt egy kis kukorica.

Ez az étel annyira egyszerű, hogy tovább tart nekem megírni ezt a bejegyzést, mint elkészíteni az ételt. Mivel gyakorlatilag bármelyik alapanyag azonnal fogyasztható, így szinte nem is kell főzni, csak hagyni, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítés

1
Kész

Kezdjük a tésztával. A spagettit főzzük meg bő, sós vízben kb. 6-8 perc alatt. Amíg a víz felforr, és a tészta megfő, addig el is készülünk a mártással.

2
Kész

A mártáshoz olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Akkorát válasszunk, hogy a tészta is beleférjen! A felolvadt vajba tegyük bele a kockára vágott hagymát (mert hagyma mindenbe kell :) ), valamint a felnegyedelt, karikázott kolbászt. Süssük addig , amíg a hagyma üveges nem lesz, és a kolbász át nem sül.

3
Kész

Sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk rá a zúzott foghagymát, valamint a zöld fűszereket, és adjuk hozzá a kukoricát. Keverjük át az egészet, és adjuk hozzá a tejszínt. Rottyantsunk egyet az egészen, majd ha elkészült, forgassuk bele a közben megfőtt spagettit.

4
Kész

Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Répakrémleves
next
Ravioli: az olasz és az indiai
Előző
Répakrémleves
next
Ravioli: az olasz és az indiai