Background Image
0 0
Tejszínes, kolbászos palacsinta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok beállítása
6 db Palacsinta
1 fej vöröshagyma
1 db Paprika
1 db Paradicsom
1 szál Sütni való kolbász kb. 15 dkg
2 tk Barbecue szósz
Bors
2 dl Tejszín
1 db tojás
10 dkg Reszelt sajt
1 ek Étolaj
2 dkg zsiradék a sütőedény kikenéséhez

Tejszínes, kolbászos palacsinta

Konyha:
  • 40 perc
  • 6 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Néha úgy adódik, hogy bizonyos ételekből többet csinálunk, mint amennyit meg tudunk enni. Ezeket néha jól fel tudjuk használni új ételek elkészítéséhez. A következő recept is egy ilyen étel, lesz, ami ráadásul olcsó is, így akár a hónap végén is remek fogás lehet.

Elkészítés

1
Kész

A hagymát vágjuk apró kockára, majd kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászról vágjuk le a belet, amibe töltötték, majd villával törjük össze, és adjuk a hagymához. A paprikát, és a paradicsomot szintén vágjuk apró kockákra, és amikor a kolbász darabkák egy kicsit megpirultak, akkor dobjuk a serpenyőbe.

2
Kész

Sózzuk, borsozzuk, és aki kedveli az enyhén füstös ízeket, az tehet hozzá egy kevés barbecue szószt. Érdemes! A fűszerezéssel egyébként óvatosan bánjunk, mert a kolbász eleve fűszeres, így célszerű olyat választani, aminek már korábbról ismerjük a fűszerezését, vagy sűrűn kóstolgatni, nehogy túlfűszerezzük. Ha minden összetevő kiengedte magából a nedvességet, párologtassuk el, majd egy kicsit süssük össze az egészet. Ez az egész művelet 10-15 percnél nem tart tovább.

3
Kész

A keveréket osszuk el annyi részre, ahány palacsintánk van, jelen esetben öt részre. Evőkanállal halmozzuk rá a palacsintára úgy, hogy a szélétől kb. 4-5 cm-re legyen a halom. Ezután hajtsuk rá ezt a végét a töltelékre, majd két oldalról hajtsuk rá a széleket, hogy az összehajtott darab 6-8 cm-es legyen. Göngyöljük fel a palacsintát.

4
Kész

Egy jénai edényt kenjünk ki margarinnal, és helyezzük el benne a feltekert palacsintákat. A tejszínt öntsük egy tálkába, és üssük bele a tojást, majd habverővel keverjük össze. Nem baj, ha egy kicsit habosra verjük, mert ettől a levegőtől sütés után egy kicsit lazább szerkezetet kapunk. Öntsük a tojásos tejszínt a palacsintákra, majd szórjuk meg reszelt sajttal az egészet. 200 °C-os sütőben  15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Kertész Zoltán

Szeretek főzni, de még jobban szeretek kísérletezni. Nincs ellenemre a magyaros konyha, de nem árt néha módosítani rajta.

Előző
Paradicsomos húsos spagetti
next
Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel
Előző
Paradicsomos húsos spagetti
next
Fúziós, serpenyős, rizses egytálétel