Hozzávalók
-
6 db Palacsinta
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db Paprika
-
1 db Paradicsom
-
1 szál Sütni való kolbászkb. 15 dkg
-
2 tk Barbecue szósz
-
só
-
Bors
-
2 dl Tejszín
-
1 db tojás
-
10 dkg Reszelt sajt
-
1 ek Étolaj
-
2 dkg zsiradéka sütőedény kikenéséhez
Leírás
Néha úgy adódik, hogy bizonyos ételekből többet csinálunk, mint amennyit meg tudunk enni. Ezeket néha jól fel tudjuk használni új ételek elkészítéséhez. A következő recept is egy ilyen étel, lesz, ami ráadásul olcsó is, így akár a hónap végén is remek fogás lehet.
Lépések
1
Kész
|
A hagymát vágjuk apró kockára, majd kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászról vágjuk le a belet, amibe töltötték, majd villával törjük össze, és adjuk a hagymához. A paprikát, és a paradicsomot szintén vágjuk apró kockákra, és amikor a kolbász darabkák egy kicsit megpirultak, akkor dobjuk a serpenyőbe. |
2
Kész
|
Sózzuk, borsozzuk, és aki kedveli az enyhén füstös ízeket, az tehet hozzá egy kevés barbecue szószt. Érdemes! A fűszerezéssel egyébként óvatosan bánjunk, mert a kolbász eleve fűszeres, így célszerű olyat választani, aminek már korábbról ismerjük a fűszerezését, vagy sűrűn kóstolgatni, nehogy túlfűszerezzük. Ha minden összetevő kiengedte magából a nedvességet, párologtassuk el, majd egy kicsit süssük össze az egészet. Ez az egész művelet 10-15 percnél nem tart tovább. |
3
Kész
|
A keveréket osszuk el annyi részre, ahány palacsintánk van, jelen esetben öt részre. Evőkanállal halmozzuk rá a palacsintára úgy, hogy a szélétől kb. 4-5 cm-re legyen a halom. Ezután hajtsuk rá ezt a végét a töltelékre, majd két oldalról hajtsuk rá a széleket, hogy az összehajtott darab 6-8 cm-es legyen. Göngyöljük fel a palacsintát. |
4
Kész
|
Egy jénai edényt kenjünk ki margarinnal, és helyezzük el benne a feltekert palacsintákat. A tejszínt öntsük egy tálkába, és üssük bele a tojást, majd habverővel keverjük össze. Nem baj, ha egy kicsit habosra verjük, mert ettől a levegőtől sütés után egy kicsit lazább szerkezetet kapunk. Öntsük a tojásos tejszínt a palacsintákra, majd szórjuk meg reszelt sajttal az egészet. 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. |