Hozzávalók
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db piros Kaliforniai paprika
-
1 db sárga Kaliforniai paprika
-
3 db Paradicsom
-
1 ek Sűrített paradicsom
-
1 tk Őrölt pirospaprika
-
20 dkg Füstölt kolbász
-
40 dkg Rövid csőtészta
-
só
-
Bors
-
3 ek Étolaj
-
frissen aprított Petrezselyem
Leírás
Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!
Lépések
1
Kész
|
Az első lépés, hogy 2-3 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit után kis lángon puhára párolunk benne. A színes paprikákat szintén vágjuk apró, de egyforma méretű darabokra, majd tegyük a hagymához. Kicsit sózzuk meg, ettől majd a paprika egy kicsit kiengedi a levét. Ez pont arra elég, hogy ha hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, akkor ne égjen oda. Adjuk még hozzá a sűrített paradicsomot, és jó alaposan keverjük össze. |
2
Kész
|
A kolbászt vágjuk karikákra, vagy fél karikákra, ahogy tetszik, és a petrezselyemmel, borssal együtt adjuk a paprikához. Ha szükséges, akkor még sózzunk utána. Ez attól is függ, hogy a kolbász mennyire fűszeres. Forraljuk fel az egészet, majd kis lángon főzzük az egészet kb. 10-15 percig. |
3
Kész
|
Forraljunk fel annyi vizet, amennyiben a tésztát meg tudjuk főzni. A csomagoláson feltüntetettek szerint főzzük megfelelő keménységűre a tésztát. Szűrjük le jó alaposan, majd a maradék olívaolajjal keverjük el. Öntsük a tésztára a kolbászos, paprikás mártást, és jó alaposan keverjük össze. |
4
Kész
|