0 0
Kolbászos, paprikás tészta

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Hozzávalók

Adag megadása
1 fej Vöröshagyma
1 db piros Kaliforniai paprika
1 db sárga Kaliforniai paprika
3 db Paradicsom
1 ek Sűrített paradicsom
1 tk Őrölt pirospaprika
20 dkg Füstölt kolbász
40 dkg Rövid csőtészta
Bors
3 ek Étolaj
frissen aprított Petrezselyem

Kolbászos, paprikás tészta

  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!

 

Elkészítés

1
Kész

Az első lépés, hogy 2-3 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit után kis lángon puhára párolunk benne. A színes paprikákat szintén vágjuk apró, de egyforma méretű darabokra, majd tegyük a hagymához. Kicsit sózzuk meg, ettől majd a paprika egy kicsit kiengedi a levét. Ez pont arra elég, hogy ha hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, akkor ne égjen oda. Adjuk még hozzá a sűrített paradicsomot, és jó alaposan keverjük össze.

2
Kész

A kolbászt vágjuk karikákra, vagy fél karikákra, ahogy tetszik, és a petrezselyemmel, borssal együtt adjuk a paprikához. Ha szükséges, akkor még sózzunk utána. Ez attól is függ, hogy a kolbász mennyire fűszeres. Forraljuk fel az egészet, majd kis lángon főzzük az egészet kb. 10-15 percig.

3
Kész

Forraljunk fel annyi vizet, amennyiben a tésztát meg tudjuk főzni. A csomagoláson feltüntetettek szerint főzzük megfelelő keménységűre a tésztát. Szűrjük le jó alaposan, majd a maradék olívaolajjal keverjük el. Öntsük a tésztára a kolbászos, paprikás mártást, és jó alaposan keverjük össze.

4
Kész

Tálalásnál szórjuk meg a tetejét frissen aprított petrezselyemmel.

előző
Töltött paprika
következő
Sertéshúsos, gombás curry
előző
Töltött paprika
következő
Sertéshúsos, gombás curry