Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
2 ek Étolaj
-
1/2 tk só
-
1 csapott ek Cukorha sós ételhez készül a tészta, akkor kihagyható
-
3 dl Tej
-
3 dl Szóda, vagy buborékos ásványvíz
Leírás
Lehet főétel, lehet desszert, vagy akár reggeli, és szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Mivel sokféle módon felhasználhatjuk, valószínűleg mindenkinek meg van a saját receptje. Én is sokszor csináltam, mire kialakult az alábbi változat. Bár van benne cukor, legyen az édes, vagy sós felhasználás, ez a recept nekem bevált.
Igazából nem egy bonyolult művelet elkészíteni, csak jó alaposan össze kell keverni a hozzávalókat. Én jobban szeretem kézi habverővel, mint robotgéppel, mert akkor még sütés közben is egyszerűen át tudom keverni a tésztát, ha szükséges. Amit érdemes megemlíteni, hogy az étolajat a tojással szoktam összekeverni, mert mégis csak hasonló tulajdonságokkal bírnak, és könnyebben keverednek. Ha sós ételhez készítünk palacsintát, akkor a cukrot ki lehet hagyni, de egy teáskanálnyi szerintem nem fog neki ártani akkor sem. Egy kevés étolajhoz szükség lesz a sütéshez is.
Ez a mennyiség kb. 12 palacsintához elegendő.
Ilyet is lehet palacsintából: Tejszínes, kolbászos palacsinta
Elkészítés
1
Kész
|
Elsőként összekeverjük a lisztet, a sót és a cukrot. |
2
Kész
|
Következő lépésként ráütjük a tojásokat, és hozzáadjuk az étolajat. |
3
Kész
|
Kezdjük el elkeverni a a tojást az olajjal, de a lisztet csak fokozatosan keverjük hozzá. Ezután jöhet a tej és a szóda. A csomómentesség érdekében fokozatosan keverjük hozzá a tejet és a szódát. |