0 0
Palacsinta

Oszd meg közösségi oldalaidon:

vagy másold ki a webcímet és oszd meg azt.

Hozzávalók

Adag megadása
25 dkg Liszt
2 db Tojás
2 ek Étolaj
1/2 tk
1 csapott ek Cukor ha sós ételhez készül a tészta, akkor kihagyható
3 dl Tej
3 dl Szóda, vagy buborékos ásványvíz

Palacsinta

  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Lehet főétel, lehet desszert, vagy akár reggeli, és szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Mivel sokféle módon felhasználhatjuk, valószínűleg mindenkinek meg van a saját receptje. Én is sokszor csináltam, mire kialakult az alábbi változat. Bár van benne cukor, legyen az édes, vagy sós felhasználás, ez a recept nekem bevált.

Igazából nem egy bonyolult művelet elkészíteni, csak jó alaposan össze kell keverni a hozzávalókat. Én jobban szeretem kézi habverővel, mint robotgéppel, mert akkor még sütés közben is egyszerűen át tudom keverni a tésztát, ha szükséges. Amit érdemes megemlíteni, hogy az étolajat a tojással szoktam összekeverni, mert mégis csak hasonló tulajdonságokkal bírnak, és könnyebben keverednek. Ha sós ételhez készítünk palacsintát, akkor a cukrot ki lehet hagyni, de egy teáskanálnyi szerintem nem fog neki ártani akkor sem. Egy kevés étolajhoz szükség lesz a sütéshez is.

Ez a mennyiség kb. 12 palacsintához elegendő.

Palacsinta
Palacsinta

Ilyet is lehet palacsintából: Tejszínes, kolbászos palacsinta

Elkészítés

1
Kész

Elsőként összekeverjük a lisztet, a sót és a cukrot.

2
Kész

Következő lépésként ráütjük a tojásokat, és hozzáadjuk az étolajat.

3
Kész

Kezdjük el elkeverni a a tojást az olajjal, de a lisztet csak fokozatosan keverjük hozzá. Ezután jöhet a tej és a szóda. A csomómentesség érdekében fokozatosan keverjük hozzá a tejet és a szódát.

előző
Ecetes almapaprikás pörkölt
következő
Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk
előző
Ecetes almapaprikás pörkölt
következő
Tócsi, tócsni, lapcsánka, vagy ahogy akarjuk